Dissabte, 20 d'abril de 2024
exposició

L'antic forn de Cellers acull una exposició de joieria contemporània

La mostra 'Where' recull l'obra de tres joieres que parlen dels seus llocs d'origen i alhora donen a conèixer el poble

Redacció Cellers | 9 de maig de 2022 a les 13:50
L'exposició estarà oberta tot el mes de maig | Núria Anguren
El passat dissabte 20 d'abril l'antic forn de Cellers va inaugurar Where, una exposició de joieria contemporània, comissariada per Vanesa S. Hernàndez. L’Associació cultural de Cellers ha cedit un espai íntim i emblemàtic del municipi, acollint peces de joieria. Així, els collarets, fermalls i objectes conviuen entre elles mentre l'espectador pot admirar-los juntament amb l'antic forn de Cellers.

Tres joieries, cadascuna amb el seu Where, parlen dels llocs d’origen, i alhora els donen a conèixer a Cellers. La Gemma Canal, amb tres col·leccions diferents, explica la realitat de Barcelona d’una manera molt íntima, utilitzant teles i materials quotidians que conviuen als interior de casa, parlant de relacions i soledats, en una casa de 150 anys plena de vida.
 

Les tres joieres que han participat en l'exposició. Foto: Núria Anguren


Per la seva banda l’Elena Moreno, arqueòloga, ensenya una mirada molt personal entre la joieria i la seva professió. Les seves peces són el recull d’ossets i petxines que es troben a la natura i que tenen la seva funció en un ecosistema molt complex i màgic. Recull i transforma aquest material i el converteix en estructures que recorden nius.

I la Núria Anguren recorda que respirem un aire contaminat i la seva realitat és la Petroquímica de Tarragona. L’aire no és immòbil i, per tant, l’aire de Tarragona és el que també respirem a Catalunya i més enllà. Visibilitzant en peces els òrgans encarcarats que tenim, reflexiona sobre l’aire. La mostra estarà a la sala tot el mes de maig i es podrà visitar sempre que es demani hora.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació