Dijous, 25 d'abril de 2024
llengua

Tremp i Sapeira acullen el 47è Col·loqui de la Societat d'Onomàstica

Durant tres dies més d'una vintena d'especialistes debatran sobre la toponímia de la Conca de Tremp i la Terreta

Redacció Tremp | 6 de maig de 2022 a les 09:00
Les activitats tindran lloc a la seu de l'ICGC el divendres i el dissabte | ICGC
Del 6 al 8 de maig Tremp i Sapeira acullen el 47è Col·loqui de la Societat d'Onomàstica. A partir d'aquest divendres, més d'una vintena d'especialistes debatran sobre l'onomàstica de Tremp i el seu entorn immediat, la Conca i la Terreta. L'objectiu del Col·loqui d'enguany és posar en valor l'onomàstica de les comarques nord-occidentals del país que, a pesar del seu innegable interès toponímic i antroponímic, ha estat una de les menys estudiades d'una manera sistemàtica. 

Les activitats tindran lloc a la seu de l'ICGC de Tremp aquest divendres i el dissabte, mentre que diumenge es traslladaran a la sala polivalent de la Casa Nova de Sapeira. Per a la jornada inaugural, hi ha previstes una conferència de Miquel Parella, així com un acte de reconeixement al trempolí Jordi Mir, com també un recorregut toponímic pel nucli urbà de Tremp a càrrec del mateix filòleg pallarès.

Així mateix, aquestes jornades sobre la toponímia prepirinenca comptaran amb les ponències d'experts en la llengua com la també pallaresa Núria Garcia Quera, el dialectòleg Ramon SistacVentura Castellvell, Joan Anton Abella Mar Font, entre d'altres. 

El col·loqui està organitzat per la Societat d'Onomàstica, l'Institut d'Estudis Catalans i el Servei Comarcal de Català del Pallars Jussà, i compta amb la col·laboració de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, l'Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l'Associació pel Patrimoni de la Terreta i el Consorci per a la Normalització Lingüística.  

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació