Dijous, 25 d'abril de 2024
ciclisme

Tot a punt per al retorn de «La Pallaresa» tres anys després

La 29ª marxa cicloturista del Pallars arrencarà aquest dissabte amb més de 250 ciclistes inscrits

Redacció Pallars | 29 d'abril de 2022 a les 10:37
Tres corredors en una edició anterior de La Pallaresa | UC Tremp
Després de tres anys d'espera obligada, La Pallaresa tornarà a arrencar aquest dissabte una nova edició. Amb 28 edicions al darrere, la marxa cicloturista del Pallars, organitzada per la Unió Ciclista de Tremp, pedalejarà de nou amb 262 participants i consagrada com una cursa clàssica del calendari de cicloturistes de Catalunya. Un títol, però, que no l'etiqueta com una marxa vella, sinó tot el contrari.

De fet, en l'anterior edició, la del 2019, es van estrenar uns intineraris completament nous amb l'objectiu d'explorar més a fons les valls del territori. Uns recorreguts que continuaran vigents en la nova edició de la Pallaresa per tal que els participants de l'anterior puguin repetir i millorar, mentre que aquells que s'ho van perdre, tinguin l'oportunitat de descobrir els fantàstics paratges del Pallars.

Així, la cursa tindrà tres rutes diferents, totes elles amb sortida des de Tremp. La primera és la curta, de 71 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell, que passarà per un únic port -el de Gerri de la Sal a Montcortés- i tornarà a la capital del Jussà passant per la Pobleta de Bellveí i Senterada. 

Pel que fa al segon recorregut, de distància mitjana, constarà de 116 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell, i passarà primer pel port de muntanya d'Enviny per Montardit de Dalt. Posteriorment, i ja de baixada, com el el cas de la curta els ciclistes també pujaran per Gerri en direcció a Montcortés.

I finalment, el recorregut llarg, de 160 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell, pujarà el port d'Enviny per les seves dues vessants, però també anirà d'Escàs a Llessui, abans de seguir el recorregut final de les anteriors distàncies. Tanmateix, en aquest recorregut, els participants que abans de les 13h del migdia no hagin arribat al waypoint de la cruïlla d'Olp-Enviny -al quilòmetre 89- hauran de seguir la ruta del recorregut mitjà de La Pallaresa.

Així mateix, l'organització de la cursa demana als participants extremar la precaució a l'hora de passar pels túnels de Collegats, al quilòmetre 25, així com estar atents a la separació del primer grup -el de la distància curta- a l'hora de desviar-se cap a la carretera de Montcortés a l'arribar a Gerri de la Sal.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació