Divendres, 19 d'abril de 2024
carreteres

El Pallars rebrà prop d'1,5 milions d'euros per a la millora de la mobilitat

Les subvencions destinades als consells comarcals s'invertiran en el manteniment de la xarxa veïnal i rural de camins i la neteja de vies municipals afectades per les nevades

Redacció La Seu d'Urgell | 27 d'abril de 2022 a les 10:00
Uns operaris asfaltant una carretera pallaresa | CCPS
El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori destinarà aquest 2022 prop de nou milions d’euros per garantir el bon estat de la xarxa de camins, senders i de les carreteres d’accés als nuclis de les nou comarques de muntanya i de l’Aran. D'aquesta xifra, 1.408.000 d'euros aniran destinats a les comarques pallareses: prop de 760.000 al Pallars Jussà i gairebé 650.000 per al Sobirà.

La inversió global del Govern suposa triplicar el pressupost que es destinava fins ara a aquestes polítiques, ampliant les línies de subvenció que ja existien i assumint nous compromisos amb l’obertura de noves. La voluntat del Departament és garantir el bon estat de la xarxa de comunicacions pirinenca i potenciar l’atractiu turístic dels senders, com a eines per a garantir l’equitat territorial i per a la millora de les condicions de vida dels veïns i veïnes d’aquestes comarques, ajudant a fixar població i evitant el despoblament.

El secretari  de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Jesús Fierro, han presentat avui les quatre línies d’ajuts que el Departament ha obert per a 2022. En la presentació han estat presents, també, el delegat de Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, i el director de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Pere Porta.

Així, l’import destinat als ajuts per a actuacions de millora de la xarxa veïnal i rural de camins que realitzen els consells comarcals de muntanya i l’Aran passa de 2,5 a sis milions. Els ajuts per a actuacions de neteja de vies de comunicació de titularitat municipal afectades per les nevades es xifra en 350.000 euros, el que permetrà atendre la totalitat de les demandes dels municipis.

A més, es crearà una nova línia d’ajuts per al manteniment de senders de titularitat municipal amb un pressupost de 600.000 euros. Finalment, s’ha previst un ajut extraordinari en espècies per proveïr aquestes comarques d’equipament tècnic i maquinària per al manteniment de camins, amb un pressupost de 2 milions d’euros.

Els beneficiaris d’aquests programes d’ajuts seran els consells comarcals de muntanya i el Conselh Generau d’Aran, excepte en el cas dels ajuts per a la neteja de neu, que s’adrecen als ajuntaments que no tinguin delegada aquesta tasca en l’administració comarcal.
 


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació