Dijous, 18 d'abril de 2024
municipis

La Diputació aprova les bases per subvencionar actuacions que afavoreixin el repoblament

L'ens provincial també ha aprovat per unanimitat una declaració institucional de lluita contra el frau i la corrupció per optar als fons europeus

Redacció Lleida | 22 d'abril de 2022 a les 10:50
Imatge del ple de la Diputació de Lleida | Diputació de Lleida
El ple de la Diputació de Lleida ha donat llum verda a les bases per a la concessió de subvencions als ens locals lleidatans per desplegar actuacions que afavoreixin el repoblament. Les bases plantegen tres línies de subvencions que tenen com a objectiu fomentar l'habitatge en els municipis amb risc de despoblament; la contractació de tècnics per al disseny de projectes (i mesures de suport en general) que permetin fer front al repte demogràfic, així com el finançament d’actuacions concretes. En total, s'hi destinen set milions d'euros i els beneficiaris poden ser ajuntaments de municipis petits i EMD.

D'altra banda, l'ens provincial ha aprovat per unanimitat una declaració institucional de lluita contra el frau i la corrupció per tal de poder optar i gestionar als fons europeus Next Generation a través de diferents projectes liderats per la corporació. El president Joan Talarn ha assenyalat que aquesta declaració referma el compromís de la institució en aquest àmbit.

En aquest sentit, ha ressaltat l'aprovació del Pla Antifrau de la diputació lleidatana que "sistematitza i millora algunes mesures que ja implementades i, a més, n'inclou de noves per tal de prevenir riscos de conflicte".

La declaració institucional aprovada és un tràmit que estableix la UE perquè les administracions puguin gestionar fons europeus Next Generation. Estableix que un dels principals objectius de la Diputació i dels seus organismes autònoms és reforçar dins l'àmbit de les seves competències la política antifrau en el desenvolupament de les seves funcions. 

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació