Dijous, 18 d'abril de 2024
tren de la pobla

La tercera unitat del tren de la Pobla ja és a Balaguer per iniciar el període de proves

La previsió és que en unes setmanes, si tot és correcte, el comboi entri en servei comercial amb passatge

Redacció Balaguer | 31 de març de 2022 a les 08:38
Imatge dels tres combois del tren a l'estació de Balaguer | FGC
La tercera unitat de tren de la línia Lleida-la Pobla de Segur de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha arribat aquest dimecres a l’estació de Balaguer per iniciar el període de proves. El comboi, que va arribar a Lleida el passat dimecres dia 23, ha estat una setmana als tallers de Pla de Vilanoveta per al seu muntatge i ja s’ha pogut desplaçar per la via fins a la capital de la Noguera.

A partir d’ara, aquesta unitat començarà a fer circulacions en el tram de titularitat de Ferrocarrils i la previsió és que entri en servei comercial amb passatge un cop finalitzat aquest període de proves. En aquest sentit, fonts de Ferrocarrils de la Generalitat han apuntat a Pallars Digital que aquest període podria allagar-se unes setmanes.

El nou comboi, que és del mateix model que els altres dos que ja funcionen a la línia, també construïts per Stadler, permetrà no haver d'implementar un servei de bus substitutori en cas d'avaria o de revisió d'un dels dos trens que actualment cobreixen el trajecte. La tercera unitat del tren es va adjudicar l'any 2019 per 6,4 milions d'euros i en un principi havia d'arribar aquell mateix any.



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació