Dimecres, 24 d'abril de 2024
cinema

Salàs de Pallars acull el rodatge del western «Escanyapobres»

La pel·lícula, basada en la novel·la de Narcís Oller, està dirigida pel lleidatà Ibai Abad

Redacció Salàs de Pallars | 29 de març de 2022 a les 10:30
El cafè de les Botigues Museu és el principal set de rodatge del film | Botigues Museu
Salàs de Pallars és des d'aquest dilluns l'escenari del rodatge de la pel·lícula Escanyapobres. Un western basat en la novel·la homònima de l'escriptor Narcís Oller, i dirigit pel director de cinema lleidatà Ibai Abad. El poble s'ha convertit, doncs, en un gran set de gravació, tot i que la majoria de les escenes tenen lloc a les Botigues Museu, concretament al cafè recreat al carrer Sant Pere.

La pel·lícula ha fet parada prèviament als pobles alacantins de Mutxamel i Crevillent, i està protagonitzada per Àlex Brendemuhl i Mireia Vilapuig. Així mateix, compta amb les interpretacions de Quim Àvila i Laura Conejero. El film està ambientat a finals del segle XIX, quan Europa viu un moment de transformació i el capitalisme pertorba la tranquil·litat de la Catalunya rural amb l’arribada del primer tren. Així, el projecte explora en les ombres del capitalisme salvatge que "continuen avui dia".
 
Després de Salàs, el film també es rodarà a La Saira, al Segrià, Calaf, a l'Anoia, i Móra la Nova, fins al 12 d'abril. La producció de Sàpiens, Mayo Films i Nakamura Films, amb la col·laboració de TV3, ICEC i IVC explica la història de la Cileta, que veu com amb l’arribada d’un usurer se’ls expropiarà la masia i tot el seu entorn canviarà. La protagonista, reticent en un principi, començarà a entendre el poder corrupte dels diners i poc a poc desenvoluparà una relació de llums i ombres amb les monedes d’or.

El segon film d’Ibai Abad arribarà després que el 2016 dirigís The Girl from the Song, una revisió del mite d'Orfeu i Eurídice rodada entre Barcelona, Londres i el festival Burning Man, al desert de Nevada dels Estats Units, en el marc del Màster Oficial de Cinematografia de l’ESCAC. El llargmetratge es va estrenar mundialment a Netflix a finals de 2017.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació