Divendres, 19 d'abril de 2024
caça

Denuncien dues persones al Sobirà per caçar de nit i des del cotxe

Se'ls havia concedit una autorització excepcional per danys, cosa que no els permetia caçar en una zona de seguretat, al costat de la carretera

Redacció La Guingueta d'Àneu | 24 de març de 2022 a les 09:45
Els infractors estaven caçant al costat de la carretera | Agents Rurals
Els Agents Rurals van denunciar la setmana passada dues persones prop de la Guingueta d'Àneu per practicar la caça de nit, des del seu vehicle i en una zona de seguretat, al costat de la carretera. Els dos infractors disposaven d'una autorització excepcional per danys, un permís, però, que en cap cas els permetia practicar aquesta activitat des d'un cotxe ni tampoc en aquella hora ni lloc concret.

Les autoritzacions excepcionals per danys es concedeixen quan es produeix algun tipus de desperperfecte als conreus, normalment causats per animals salvatges, en especial senglars. Així i tot, tal com explica a Pallars Digital el cap comarcal dels Agents Rurals al Pallars Jussà, Miquel Arilla, tot i que en aquests casos sí que es permet caçar amb nocturnitat -fet prohibit en la llei de caça de 1970- només es pot fer en llocs concrets i fixes.

El principal objectiu, explica Arilla, és "prioritzar la seguretat", ja que caçar prop dels pobles, en moviment i de nit suposa un gran perill per a la integritat de qualsevol persona i està totalment prohibit. En aquest sentit, els dos infractors interceptats pel Grup Especial de Verins i Antifurtivisme, podrien afrontar una sanció d'uns 2.000 euros. Per altra banda, el cap comarcal explica que un dels infractors ni tan sols estava inclòs dins l'autorització.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació