Divendres, 19 d'abril de 2024
fem-ho fàcil

Pallars Digital i Alba Jussà cedeixen un lot de llibres en Lectura Fàcil a la Biblioteca Maria Barbal

És part del premi que el diari pallarès i la cooperativa van rebre per la secció ‘Fem-ho fàcil’

Redacció Tremp | 22 de març de 2022 a les 10:15
Membres de la biblioteca, de Pallars Digital i Alba Jussà mostren alguns dels llibres cedits | Jordi Ubach
El diari Pallars Digital i Alba Jussà han cedit a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp un lot de llibres adaptats a Lectura Fàcil. Són set publicacions de temàtica variada i adreçades a un públic juvenil i adult que a partir d'avui podran ser consultades per tothom qui ho desitgi. Els llibres cedits a la biblioteca trempolina són Els nens del boscLes súper-rates d'en BartCinco cuentos de intrigaViatge al centre de la TerraSeny i sentimentSindbad el mariner i Frankenstein o el modern prometeu.

Aquests set llibres corresponen a la meitat del lot que Pallars Digital i Alba Jussà van rebre el passat mes de desembre, de part de l’Associació Lectura Fàcil, per haver guanyat el segon accèssit dels Premis Bones Pràctiques de Lectura Fàcil. L’altra meitat del premi es quedarà a les instal·lacions d’Alba Jussà a Tremp. La cooperativa ha seleccionat set guies per treballar l'autonomia, l'autoimatge, els drets i les habilitats socials i laborals amb les persones usuàries de l'entitat.

El rotatiu pallarès i la cooperativa, recordem, van rebre el reconeixement per la secció Fem-ho fàcilnascuda amb l'objectiu de fer arribar l'actualitat de les comarques pallareses a aquelles persones que tenen més dificultats en la comprensió lectora. En el vídeo que segueix, els seus protagonistes expliquen la seva experiència.


La trobada entre Pallars Digital, Alba Jussà i la Biblioteca Maria Barbal ha servit també per posar sobre la taula els reptes existents a l'hora d'apropar la lectura a alguns sectors de la població, i per compartir idees i accions que es poden fer fer arribar la Lectura Fàcil a tothom. La directora de la biblioteca, Laura Fuses, ha agraït el gest i ha animat la població a consultar els llibres i a fer ús de l'equipament.

La Lectura Fàcil és un mètode per adaptar i redactar textos, llibres i documents per fer-los més fàcils de comprendre. S'adreça a tota la població i, especialment, a persones amb dificultats lectores associades a la senilitat, una incorporació tardana a la lectoescriptura, un trastorn d'aprenentatge, una discapacitat intel·lectual o bé per afavorir l'accés a la informació a persones de parla estrangera i a infants.
 

Mostra d’alguns dels llibres en Lectura Fàcil disponibles a la Biblioteca de Tremp. Foto: Jordi Ubach



 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació