Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

El Pallars registra 100 casos menys de Covid en una setmana

Els centres educatius també noten certa millora tot i que el nombre de confinats es manté alt

Tomàs Garcia Espot Pallars | 3 de febrer de 2022 a les 12:00
Unes noies, fent cua per fer-se un test a una farmàcia | ACN

La incidència de la Covid-19 al Pallars comença a reduir-se. Les comarques pallareses han registrat un total de 330 contagis entre el 24 i el 30 de gener, una xifra que suposa una davallada d'un centenar de positius respecte la setmana anterior. Durant aquests set dies, al Pallars Jussà se n'han detectat 232, mentre que al Sobirà el total és de 98 casos.

La millora d'aquests registres ha provocat que en ambdues comarques el risc de rebrot caigui, tot i que encara es manté alt, mentre que la velocitat de transmissió (Rt) en els dos casos ja es troba per sota de l'1, cosa que certifica la reducció de casos nous durant aquests dies.


Pel que fa als municipis amb més incidència, la ciutat de Tremp lidera una setmana més la llista amb 91 positius, seguida de la Pobla de Segur, amb 70 casos i Isona i Conca Dellà amb 35. Al Sobirà tampoc hi ha massa canvis, i Sort continua al capdavant, tot i que amb menys positius (39), seguit de Rialp, amb 13, i Esterri d'Àneu amb 12.


Els centres educatius també milloren


Per altra banda, els centres educatius també han notat una certa millora, i el nombre de confinats ha davallat fins als 120. Una xifra que es podria reduir encara més després de que Salut anunciés la retirada dels cribatges massius a les escoles i l'eliminació de les quarantenes als centres educatius.

Per comarques, el Pallars Jussà acumula 79 aïllats, la majoria dels quals a la ciutat de Tremp, mentre que els centres del Sobirà amb prou feines superen el llindar dels 40 confinats.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació