Dissabte, 20 d'abril de 2024
municipis

Dos alcaldes pallaresos al Consell de Governs Locals de Catalunya

La batllessa de Tremp, Maria Pilar Cases, també ha estat escollida membre de la comissió permanent

Redacció Barcelona | 2 de febrer de 2022 a les 09:45
Imatge dels representants locals reunits al Saló de Cent | Diputació de Lleida
Dos alcaldes pallaresos han participat aquest dimarts en la constitució del Consell de Governs Locals de Catalunya, l'òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat. L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, i l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, han estat els designats pels seus respectius partits polítics per representar el Pallars i el Pirineu a l'acte celebrat al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

El Consell -òrgan creat per l'Estatut d'Autonomia- està format per les presidències de les quatre diputacions catalanes, l'alcaldia de Barcelona i per la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis. Una composició que es completa amb els 93 membres designats pels partits en funció del resultats de les darreres eleccions municipals.
 
En total, 29 membres del Consell de Governs Locals han estat designats per Esquerra, 27 pel PSC, 20 per Junts per Catalunya, 11 pels Comuns i 6 per la CUP. L'alcaldessa de Tremp, a més, ha estat escollida com un dels 20 membres de la comissió permanent, presidida per la batllesa d’Aitona, Rosa Pujol. Cases ha afirmat que és "un orgull, una responsabilitat i un repte" formar part tant del Consell com de la comissió.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació