Divendres, 19 d'abril de 2024
successos

Un terratrèmol de magnitud 3,8 amb epicentre a l'Alt Urgell es deixa sentir al Pallars

El sisme s'ha percebut amb força a comarques veïnes com la Cerdanya, el Ripollès, el Pallars Sobirà i fins i tot el Pallars Jussà

Jordi Ubach Llorens Alt Urgell | 1 de febrer de 2022 a les 07:26
L'epicentre del terratrèmol | Protecció Civil
Protecció Civil de la Generalitat ha emès una prealerta del Pla Especial d'Emergències Sísmiques (Sismicat) per un terratrèmol de magnitud 3,8, a les 03:17 hores d’aquesta matinada, amb epicentre a l'Alt Urgell, a la zona del Port de Cabús. Segons informa l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) el sisme ha estat altament percebut entre la població i s'han rebut més de 310 enquestes de percepció en zones d’Andorra, l'Alt Urgell i el Pallars Sobirà.

L'epicentre s'ha detectat a profunditat zero. El sisme, d'una magnitud considerable i poc habitual a la zona, a més d'Andorra i l'Alt Urgell, s'ha fet sentir lleugerament a comarques veïnes com la Cerdanya, el Ripollès i el Pallars Sobirà, i fins i tot el Pallars Jussà, així com a la resta del Pirineu. Sens dubte, el Pirineu està en moviment. Des del passat dia 20 de gener s’han detectat fins a quatre terratrèmols destacables a la serralada, entre l’Aran, l’Alta Ribagorça i l’Alt Urgell.
 
 
 
Tot i que s’ha percebut notablement en diferents indrets, el telèfon d'emergències 112 de Catalunya no ha rebut cap trucada. A primera hora d’aquest matí no constaven danys personals ni materials. Si la ciutadania nota el sisme pot comunicar-ho a l’Institut Cartogràfic i Geològic (IGC) omplint el Qüestionari macrosísmic individual.
 
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació