Dijous, 25 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

Els comuns acusen el Govern de fer «xantatge» al Pirineu amb els Jocs d'Hivern

La sessió de control al president Aragonès d'aquest dimecres ha tingut com a tema central la candidatura olímpica

Redacció Barcelona | 27 de gener de 2022 a les 11:23
La diputada dels comuns, Jéssica Albiach, durant la sessió de control | ACN
Els Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu han estat al centre de la sessió de control al Parlament d'aquest dimecres. La CUP i els comuns han criticat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per l'aposta del Govern per la candidatura. La diputada anticapitalista Dolors Sabater ha preguntat a Aragonès si ho fa per "acontentar l'Estat", tot avertint-lo que serà el Comitè Olímpic Espanyol (COE) i no la Generalitat qui prendrà totes les decisions.

Per la seva banda, la presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha acusat el president de fer "xantatge" a les comarques del Pirineu, perquè les aboca a escollir entre "Jocs o res". La diputada ha afirmat, a més, que el Govern "ho fia tot a una carta, sense cap alternativa laboral, habitacional o sobre el depoblament".

En el torn de rèplica, Pere Aragonès ha recordat que el Parlament va aprovar la celebració de la consulta, i que les comarques afectades i que hi podran votar -les de l'Alt Pirineu i Aran- podran rebutjar els Jocs Olímpics si així ho decideixen.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació