Dissabte, 20 d'abril de 2024
carreteres

Farrera demana ajuts a la Diputació per mantenir la carretera d'accés al municipi

El president de l'ens provincial diu que estudiaran incorporar aquesta via de cinc quilòmetres al Pla Zonal

Redacció Farrera | 26 de gener de 2022 a les 09:45
Lluís Llobet, del CAN Farrera, parlant amb Joan Talarn | ACN
L'alcalde de Farrera, Àngel Bringué, ha demanat al president de la Diputació de LleidaJoan Talarn, ajuts pel manteniment de la carretera d'accés al municipi. Ho ha fet durant la visita al Pallars Sobirà de Talarn, que ha respost al batlle que estudiaran incorporar aquesta via de cinc quilòmetres al Pla Zonal i que administracions superiors -Diputació o Generalitat- n'assumeixin la gestió.
 
Per altra banda, el president també ha anunciat que la Diputació de Lleida ha dotat amb un total de 6 milions d'euros en ajuts a municipis de muntanya i amb risc de despoblament. Una xifra que suposa el 20% del total del pressupost que l'ens provincial destina a ajuts. Altres municipis pallaresos que han rebut part d’aquesta partida són Llavorsí i Soriguera, zones que Talarn també ha visitat aquest dimarts.

Un dels criteris de discriminació positiva és en favor dels municipis que poden patir els efectes negatius d'un entorn de muntanya, amb serveis a molts quilòmetres de distància o amb comunicacions deficients. Altres criteris són en favor d'aquells municipis que es troben en risc de despoblament o amb un elevat índex d'envelliment de la seva població.



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació