Divendres, 19 d'abril de 2024
energia

Tremp es planteja crear comunitats energètiques al municipi

El consistori estudia que alguns edificis municipals s'autoabasteixin amb plaques solars

Redacció Tremp | 20 de gener de 2022 a les 09:45
Imatge de la trobada de l’equip de govern amb l'empresa Km0 Energy | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp té com a objectiu crear comunitats energètiques al municipi. Una iniciativa que consistiria en la col·locació de plaques solars als edificis públics trempolins per tal de que s'autoabasteixin. Així ho ha confirmat i explicat el regidor d'Urbanisme, Obres i Serveis, Antoni Flores, al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp, pocs dies després de la reunió dels representants municipals amb l'empresa Km0 Energy.

Segons Flores, la trobada va servir per facilitar a l'empresa la localització de certs equipaments municipals per tal que valoressin la possibilitat de col·locar-hi plaques fotovoltaiques al sostre. En aquest sentit, el regidor va detallar que amb l'impuls d'aquesta comunitat energètica, una part del consum produït es destinaria per abastir el mateix edifici, mentre que l'altra part es posaria a disposició dels ciutadans interessats.

Un fet, a més, que repercutiria en la factura de la llum dels veïns de Tremp, ja que si cada client es comprometés a fer-se càrrec d'una part de les plaques, tindria un quilowatt/hora menys a la seva facturació. Segons Antoni Flores, aquest sistema ja està funcionant en diferents llocs, i assegura que la voluntat de l'ajuntament és potenciar aques tipus de comunitats.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació