Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

El Pallars frega el mig miler de contagis en una setmana

La xifra de confinats als centres educatius també puja i s'acosta als 200 aïllats

Tomàs Garcia Espot Pallars | 20 de gener de 2022 a les 10:30
L'Escola Els Raiers és el centre que acumula més persones aïllades | TGE

Sembla que el pic de contagis de Covid-19 encara es resisteix a arribar a les comarques pallareses. Entre el 10 i el 16 de gener, el Pallars ha registrat 444 casos actius, 266 dels quals s'han registrat al Pallars Jussà, on el risc de rebrot ha augmentat en més de 600 punts, tot i que la velocitat de transmissió (Rt) ha baixat lleugerament.

A nivell local, aquesta setmana la Pobla de Segur ha estat el municipi que més positius ha acumulat, amb un total de 106, però seguida d'aprop per la ciutat de Tremp, amb 101 contagis, mentre que la resta de municipis n'han tingut menys de 20, a excepció d'Abella de la Conca, que és l'únic que encara és lliure de Covid-19.


Pel que fa al Pallars Sobirà, els contagis també han augmentat i se situen en els 178, cosa que també ha fet disparar el risc de rebrot a la comarca, que escala més enllà dels 6.000 punts. En aquest cas, els municipis més afectats són Sort, amb 64 casos, i Esterri d'Àneu amb 37. A la resta la xifra de positius no supera la vintena, mentre que els de Farrera i Tírvia no n'han notificat cap. 

Prop de 200 confinats als centres


La situació als centres educatius del Pallars tampoc millora, i actualment, segons dades del Departament d'Educació, acumulen un total 188 confinats. D'aquests, 109 es localitzen al Pallars Jussà, on el centre més afectat és l'Escola Els Raiers de la Pobla de Segur, amb 81 persones aïllades, seguida per l'Escola Valldeflors de Tremp, amb 55.

Pel que fa al Pallars Sobirà, la xifra és de 79 persones aïllades, el 58% de les quals es concentren a l'Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort, mentre que d'altres com la Closa d'Esterri, l'Institut Hug Roger III o l'Institut Morelló n'acumulen gairebé una desena.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació