Dijous, 25 d'abril de 2024
política

Jeannine Abella, nova diputada de Junts al Parlament

L'advocada isonenca substitueix el lleidatà Joan Carles Garcia i es convertirà en la tercera representant del Pallars a la cambra catalana

Redacció Isona | 19 de gener de 2022 a les 08:44
Jeannine Abella amb Joan Carles Garcia, que se centrarà en l'alcaldia d'Alfarràs | Junts
L'advocada i militant de Junts per Catalunya, la isonenca Jeannine Abella, serà la nova diputada al Parlament de Catalunya el proper 25 de gener, en substitució del lleidatà Joan Carles Garcia Guillamon. En les darreres eleccions del 14 de febrer, Abella -sisena a la llista per Lleida- s'havia quedat a les portes de l'hemicicle després que el partit liderat per Carles Puigdemont aconseguís cinc escons en aquesta circumscripció.

La futura diputada pallaresa s'ha mostrat molt satisfeta "per l'honor que suposa ser diputada". Una tasca que Abella assumeix "amb una gran responsabilitat", per "estar a l'alçada de la bona feina fet pel Joan Carles Garcia", que, segons explica, "ha deixat el llistó molt alt". En declaracions a Pallars Digital, Abella s’ha mostrat agraïda a les persones que li han fet confiança i ha assegurat que exercirà el càrrec “amb transparència i lleialtat a la comarca, al Pirineu i al país”.

Per la seva banda, el secretari d'Organització de Junts a l'Alt Pirineu i Aran i candidat a l'alcaldia de Tremp, Quim Delgado, s'ha mostrat molt satisfet, tot assegurant que Jeannine Abella "farà una tasca enorme tant pel Pirineu com per tot el territori de Lleida.
 

Fins a tres pallaresos al Parlament


Amb la incorporació d'Abella a l'hemicicle es donarà un fet mai vist fins ara. I és que fins a tres pallaresos ocuparan un escó a la cambra per primera vegada durant una mateixa legislatura del Parlament. De fet, fins les passades eleccions, l'hemicicle només havia tingut un pallarès o pallaresa en legislatures separades; una fita que va ser trencada el 14-F amb l'elecció del republicà Antoni Flores i la socialista Sílvia Romero.



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació