Dimecres, 24 d'abril de 2024
llum

Llimiana busca una distribuïdora per subministrar la llum als veïns

La llei exigeix que s'han de crear dues o tres societats, cosa que el consistori no veu viable econòmicament

Redacció Llimiana | 18 de gener de 2022 a les 12:00
Imatge del poble de Llimiana | Gustau Erill
L'Ajuntament de Llimiana està en vies de trobar una distribuïdora que pugui subministrar la llum als veïns del municipi. El motiu està en que l'actual legislació ja no permet que es vengui l'electricitat com fins ara per mitjà del conveni signat l'any 1935. Per contra, la llei estipula que és necessària la creació d'una distribuïdora municipal, una opció que com assegura a Pallars Digital l'alcalde de Llimiana, Josep Terré, el consistori veu "econòmicament inviable”.

En aquest sentit, Terré explica que en una reunió ja van exposar als veïns aquesta circumstància, i que ara estan contactant amb diferents companyies per decidir qui es queda amb la distribució de la llum. En aquest sentit, l'alcalde assegura que cada veí podrà comprar la distribució i contractar l'energia amb l'empresa que desitgi.

Per altra banda, Terré també ha afirmat que demanaran a l'empresa que es faci càrrec de la distribució que es respecti el conveni de l'any 1935, en el qual s'estipulen que hi ha d'haver una sèrie de quilowatts gratuïts per als veïns. "És un dret que no podem perdre", afirma.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació