Dissabte, 20 d'abril de 2024
trànsit

Un accident a Gerri de la Sal evidencia la perillositat d’aquest tram de l’N-260

La conductora del vehicle, que s'ha adormit, s'encasta contra un mur i surt il·lesa de l'accident

Jordi Ubach Llorens Gerri de la Sal | 3 de gener de 2022 a les 10:58
El vehicle ha quedat encastat en un mur | Cedida
Ensurt a Gerri de la Sal. Un turisme ha sortit de la via i ha topat contra un mur a la carretera N-260, al seu pas per la capital del municipi de Baix Pallars. En aquest tram de la via no hi ha vorera i sortosament, ni la conductora del vehicle ni cap vianant ha resultat ferit. Els fets han tingut lloc aquest diumenge a les 11 hores del matí.

Segons sembla, tal com ha explicat a Pallars Digital l’alcaldessa del municipi, Anna Sentinella, la conductora s’ha adormit al volant i ha perdut el control del seu vehicle quan circulava per l’interior de la població en direcció nord. Com a conseqüència de l’accident, el vehicle ha quedat encastat en un mur.

Un tram de carretera conflictiu


Malgrat no es té constància que la conductora accidentada aquest diumenge sobrepassés la velocitat permesa, l’alcaldessa ha insistit en la necessitat de respectar el límit de velocitat, que a l’interior de Gerri de la Sal és de 30 quilòmetres per hora. Segons Sentinella, l’accident posa de manifest la “perillositat” d'aquest tram de carretera. 

Es tracta d'una inquietud que ja ve de lluny -concretament des de l'inici de la legislatura- i que el passat dia 19 va portar tant el consistori com els veïns del municipi a tallar el trànsit per denunciar l’excés de velocitat al poble. Els veïns denuncien que malgrat el límit de velocitat establert, hi ha molts vehicles que el sobrepassen. En aquest sentit, demanen a les administracions que es prenguin les mesures necessàries per garantir la seguretat dels vianants.

L’alcaldessa ha explicat que passades les festes de Nadal el consistori es reunirà amb el Servei Català de Trànsit, amb el Ministeri de Foment, amb Mossos d’Esquadra i amb una representació dels veïns per estudiar alternatives, ja sigui la instal·lació d'un semàfor o la col·locació de radars. Darrerament, els Mossos han fet un estudi per avaluar sobre el terreny l’excés de velocitat a Gerri i, segons Sentinella, no s’hi ha detectat cap punt d’alta sinistralitat.
 

Imatge d'una de les pancartes penjades pels veïns Foto: Ajuntament de Baix Pallars

 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació