Dissabte, 20 d'abril de 2024
acadèmia de Talarn

La CUP explora possibilitats per donar un nou ús a l'acadèmia de Talarn

Els anticapitalistes han presentat una proposta de resolució per "recuperar" la caserna

Redacció Talarn | 29 de desembre de 2021 a les 10:15
Núria Sauquillo i Pau Juvillà reunits amb Josep Manel Fondevila | Pau Juvillà
La CUP ha tornat a abordar el futur de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn. Aquest dimarts, membres dels anticapitalistes, entre els quals el diputat per Lleida Pau Juvillà, s'han reunit amb membres històrics del moviment d'insubmisos del Pallars per establir alternatives a les instal·lacions de l'AGBS, tot reivindicant que "defensen una República Catalana antimilitarista, cooperativa i solidària internacionalment".

De fet, fa pocs dies la CUP ja va presentar una proposta de resolució al Parlament per tal que el Govern de la Generalitat "iniciï els tràmits necessaris perquè l'Acadèmia de Talarn passi a tenir usos civils". En aquest sentit, els anticapitalistes han anunciat que presentaran una bateria de preguntes a la cambra catalana i al Congrés per tal d'explorar com expropiar les infraestructures militars perquè passin a l'administració pública catalana i se'n pugui donar un nou ús.

Així mateix, els cupaires reclamen l'expropiació de totes les instal·lacions militars dels Països Catalans per convertir-les en equipaments que puguin oferir oportunitats reals al territori, com albergar-hi, per exemple, pràctiques de graus universitaris relacionats amb el territori a Talarn, per tal que esdevinguin una "eina de cohesió territorial del Pirineu".



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació