Dimecres, 24 d'abril de 2024
fons europeus

Lleida rebrà 3,5 milions dels «Next Generation» per a actuacions turístiques entorn de la sostenibilitat

S'executaran entre 2022 i 2024 i se centraran en transició verda, energètica i digital i en competitivitat territorial

Redacció Lleida | 22 de desembre de 2021 a les 08:38
El projecte també preveu diferents actuacions vinculades al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici | Espot Esquí
El projecte Naturalment Lleida, presentat pel Patronat de Turisme, mitjançant la Diputació de Lleida, ha obtingut 3 milions i mig d'euros del fons Next Generation de la Unió Europea en la convocatòria extraordinària dels Plans de Sostenibilitat Turística. Les diferents actuacions turístiques del projecte en matèria de sostenibilitat, que afecten pràcticament el conjunt de la demarcació, s'executaran durant els anys 2022, 2023 i 2024.

S'articulen en quatre grans eixos: transició verda i sostenible, transició energètica, transició digital i competitivitat territorial. A la demarcació de Lleida, també es beneficiaran dels Next Generation dels Plans de Sostenibilitat Turistica els projectes de la Vall de Boí i del Consorci Segre Rialb.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la diputació lleidatana, Rosa Pujol, ha manifestat que l'aprovació de les actuacions previstes en el projecte Naturalment Lleida representa "l'esforç" de l'estratègia seguida des del Patronat i del conjunt del territori", amb "una aposta clara pels espais naturals com a gran actiu de la demarcació i pel desenvolupament turístic sostenible com el requeriment necessari per crear un model que sigui capaç de generar riquesa respectant i preservant el territori".

"Una proposta, afegeix Pujol, que es va treballar durant l'estiu conjuntament amb agents privats de la demarcació i amb la participació dels diferents consells comarcals, aportant tots ells el seu gra de sorra per poder convertir el projecte en una realitat". 

Entre els diferents eixos també s'inclouen onze actuacions, com ara les Vies Blaves del Cardener i del Camí del Segre o la Via Verda de la Noguera Baixa. També actuacions en la millora i l'eficiència energètica, amb la creació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i intervencions per a la mobilitat cicloturística –amb millores d'espais o l'aposta per la bicicleta elèctrica-. A més, es preveuen diferents actuacions vinculades al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació