Divendres, 19 d'abril de 2024
política

Germà Gordó formarà part del nou partit impulsat per Àngels Chacón

La nova formació, que es presentarà a principis de l'any vinent, estarà integrada per independents i formacions sorgides de l'antiga CiU

Redacció La Pobla de Segur | 15 de desembre de 2021 a les 08:50
Germà Gordó durant un ple del Parlament de Catalunya | Adrià Costa
L'exconseller de Justícia Germà Gordó, nascut a la Pobla de Segur l'any 1963, formarà part del nou partit de centre impulsat per l'actual secretària general del PDeCat, Àngels Chacón. Tal com avançava dilluns el diari El Punt Avui, la nova formació, d'ideologia catalanista, comptarà amb independents i moderats provinents de les files de l'antiga CiU (Convergència i Unió), així com d'altres grups sorgits arran de la implosió de Convergència.

Entre aquestes formacions hi ha el partit Convergents, fundat el novembre de 2017 pel propi Gordó arran d'una escissió del PDeCat, i que inclou antics militants d'Unió Democràtica i de Convergència Democràtica. Per altra banda, el futur partit centrista -que es presentarà en societat a principis d'any- també comptarà amb membres de grups com Lliures, amb exdiputats de CiU a les seves files, o de la Lliga Democràtica de la politòloga Àstrid Barrio.

Segons el rotatiu gironí, el nou partit centrista defensarà un nou referèndum d'independència sempre que sigui "legal", tot i que, segons declaracions de la pròpia Àngels Chacón, "no renunciaran a l'independentisme". Previsiblement, la primera prova de foc per al partit seran les eleccions municipals del 2023. En aquest sentit, la incògnita rau en com es presentaran a aquests comicis, atès que el PDeCat encara té força en alguns punts del territori.

Així mateix, el focus d'atenció també estarà posat sobre els regidors escollits en les darreres eleccions sota l'empara de Junts per Catalunya, i que ara hauran d'escollir entre la formació de Puigdemont i la nova formació impulsada per Chacón. Al Pallars, recordem, els alcaldes de Conca de Dalt, Llimiana, Sarroca de Bellera i Rialp es van mantenir fidels al PDeCat arran de la ruptura amb Junts. De fet, l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, és l'actual president de la formació al Pirineu.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació