Dimecres, 24 d'abril de 2024
mitjans de comunicació

La Guerra Civil i l'exili, protagonistes al segon número de la revista «Garona-Nogueres»

La publicació recull en aquesta edició diversos testimonis del conflicte armat al Pallars

Redacció 1 de desembre de 2021 a les 12:27
Imatge del segon número de la revista | Garona-Nogueres
La revista Garona-Nogueres, que avarca els territoris de l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Aran, ha publicat durant aquest mes de novembre el seu segon número. El nou exemplar tracta en el seu dossier de 28 pàgines la Guerra Civil i l'exili en aquestes comarques, i recull diversos testimonis que van viure el conflicte armat.

Són records -com bé titula el periodista Guillem Lluch- d'un temps convuls. Records, per exemple, dels germans Amado i Jesús Porté, dels Masos de Tamúrcia, a la Terreta; la memòria dels nens deportats, com Àngel Suelves o Mercè Gasó; el testimoni valent d'Ignasi Abella o la veu de la isonenca Mercè Marsà, són alguns dels pilars que la revista basteix per recuperar la memòria d'aquest conflicte.

En aquest segon número de la revista, però, també hi ha articles dedicats a altres elements patrimonials del Pallars i el Pirineu, com per exemple el Comú de Particulars, la institució cultural poblatana amb gairebé dos segles d'història, o bé el filòleg trempolí Jordi Mir, un dels majors estudiosos del país i de la llengua. 

Garona-Nogueres, editada pel Grup Gavarres, amb seu a Cassà de la Selva (el Gironès), va veure la llum el passat mes de maig com a nova revista de l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i Sobirà, i l'Aran. El diari Pallars Digital dona suport al projecte i col·labora amb la revista com a mecenes.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació