16 d'abril de 2024
solidaritat

El Pallars es prepara per al Gran Recapte d'Aliments d'aquest cap de setmana

Enguany tampoc es podran recollir els aliments als supermercats, però es podrà realitzar una aportació econòmica durant el pagament de les compres

Redacció Pallars | 19 de novembre de 2021 a les 12:07
Imatge de dos voluntaris durant el Gran Recapte | CCPJ
Els comerços i supermercats del Pallars es preparen per al Gran Recapte d'Aliments, que donarà el tret de sortida aquest divendres 19 de novembre. Es tracta d'una iniciativa del Banc d'Aliments de Lleida on s'han adherit els Serveis Socials dels Consells Comarcals de les comarques pallareses, i que compta també amb la col·laboració de Creu Roja Pallars Sobirà.

Mentrestant, al Jussà una trentena de voluntaris de les entitats socials APROP, Reintegra, AlbaJussà, així com alumnes i professors de l’institut de Tremp, també participaran un any més en la campanya. Aquest cop, els voluntaris desplaçats als diferents supermercats han canviat la tasca de recollir el material per la d'informar els clients sobre com poden contribuir a la recollida mitjançant aportacions econòmiques.

Precisament, en aquesta edició tampoc es podran recollir els aliments directament als supermercats i botigues. Tanmateix, en el moment del pagament de la compra es podrà realitzar una aportació econòmica que després es bescanviarà per productes que abastiran el Banc d'Aliments. A més, des de l'11 de novembre i fins a l'11 de desembre ja es poden fer donacions en línia a la web del Gran Recapte i per Bizum a través del codi 33596.
 
La novetat d'aquesta 13ª edició és la incorporació en el recapte del petit comerç a la xarxa de punts de donació d'aliments. En anteriors ocasions ja s’havien incorporat els mercats municipals i alguns petits comerços d’alimentació. La col·laboració es feia a través de l’adquisició d’uns vals de donació de tres euros que al final de la campanya, es bescanviaven per productes a les parades o botigues i els aliments s’entregaven a entitats socials properes.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació