Dijous, 18 d'abril de 2024
feminisme

Igualtat i Feminismes ampliarà la xarxa de serveis d'atenció per violència masclista a l'Alt Pirineu i Aran

La consellera Tània Verge afirma que s'augmentarà la freqüència de les atencions que ja s'ofereixen a Tremp

Redacció La Seu d'Urgell | 15 de novembre de 2021 a les 11:30
La consellera Tània Verge reunida amb alcaldes i alcaldesses del Pirineu | Govern
La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, s’ha reunit aquest passat divendres amb alcaldesses i alcaldes de l'Alt Pirineu i Aran, amb qui ha compartit les polítiques feministes que despleguen conjuntament al territori. La visita també ha estat el marc triat per anunciar l'ampliació de la xarxa de serveis d’atenció a la violència masclista a la comarca, donant resposta d’aquesta manera a una reivindicació històrica i consolidant l’equitat territorial.

Verge ha afirmat que "per la conselleria és imprescindible comptar amb una xarxa forta de serveis de prevenció, sensibilització, atenció i recuperació integral a les dones que pateixen violència masclista, que cobreixi les necessitats de tot el territori". La consellera també ha recordat la importància de la col·laboració i cooperació amb els ens locals per treballar "plegades per a l’erradicació de les discriminacions, desigualtats i violències que encara perviuen, perquè Catalunya sigui un país on pagui la pena viure per a tothom".

Ampliació de l’atenció del SIE


La consellera, que també ha visitat el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) de l’Alt Pirineu i Aran, coincidit amb el 10è aniversari de la seva posada en marxa, ha destacat que el conjunt de mesures que permeten incrementar la xarxa de serveis existents "formen part de l’Estratègia Nacional de Prevenció de les Violències Masclistes", que té per objectiu erradicar les violències masclistes al país des de la sensibilització, la detecció i la reparació.

El primer pas d’aquesta millora de serveis és l’ampliació de l’atenció que ofereix el SIE, servei que incrementarà la seva plantilla amb tres nous professionals al llarg del 2022, entre els quals s’hi incorpora una nova figura, la d’una educadora social. D’altra banda, també augmentarà la freqüència de les atencions que ja ofereix el SIE a Tremp, així com la mobilitat de les professionals del SIE a totes les comarques de l’Alt Pirineu i Aran. 

Punt de Trobada a l’Alt Pirineu i Aran


En segon lloc, una altra de les mesures que es portarà a terme serà posar en marxa el Servei Tècnic del Punt de Trobada al territori de l’Alt Pirineu i Ara. La titular d’Igualtat i Feminismes ha afirmat que "aquesta és una demanda del territori a la qual volem donar resposta i per això treballem amb els consells comarcals  les diferents possibilitats per establir aquest servei". Entre les opcions que la conselleria, els consells comarcals i els ajuntaments posaran sobre la taula serà la possible mobilitat pel territori del servei de Lleida uns dies concrets al mes

Per últim, la consellera d’Igualtat i Feminismes ha anunciat que s’estan buscant alternatives adequades per cobrir el torn d’ofici de violència de gènere, mitjançant reunions institucionals de coordinació  entre el Departament d’Igualtat i Feminismes, el de Justícia i els col·legis de l’advocacia de Cervera, Tremp, Balaguer, la Seu i Solsona. D’aquesta manera es dona resposta a la Llei 17/2020, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, pel que fa a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació