Dissabte, 20 d'abril de 2024
vi

Tremp acull la 9a edició de la jornada tècnica «Vins del Pirineu»

El programa ha conclòs amb la presentació del vi Pirene 2019, del celler Família Torres, elaborat exclusivament amb la varietat de la finca de Tremp

Redacció Tremp | 8 de novembre de 2021 a les 12:32
Imatge d'un dels moments de la jornada | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp va convocar el passat divendres una trentena de professionals del sector vitivinícola i de la restauració en la 9a edició de la seva jornada de referència per al sector, anomenada Vins del Pirineu. Enguany, la temàtica de la jornada ha girat entorn a la resiliència dels cellers de muntanya.

L’emergència climàtica, social i econòmica porta als cellers, igual que a moltes empreses, a replantejar-se l’impacte de la seva activitat. Si bé les transformacions necessàries per afrontar aquests reptes poden semblar allunyades de la realitat de les petites empreses i poden implicar grans inversions i recursos, l’evidència obliga a avançar cap a alternatives socialment i ambientalment més responsables i cal conèixer eines i estratègies que contribueixin a reforçar i fer més viables i resilients empreses petites com els cellers del Pirineu.

Han participat a la convocatòria experts en diferents àmbits per abordar la dimensió social (Clara Griera, enòloga de la Cooperativa l’Olivera); la dimensió ambiental (Carles M. Gasol cofundador i director de desenvolupament de negoci d’Inèdit, i Jordi Oliveres, cofundador de Piro-negawatt Pirineus i investigador del SUMMLab de la UPC), i la dimensió econòmica i empresarial (Josep M. Canyelles, soci consultor de Vector 5 i coordinador de Respon.cat).

A més, Josep Sucarrats, director de la revista Arrels, ha ofert la ponència introductòria de la jornada Connexió entre productor i consumidor en un model agroalimentari resilient. I David Barriche, enòleg responsable del celler Purgatori, ha estat l’encarregat de presentar la nova referència del celler Família Torres, el Pirene 2019.

Aquest nou vi s’elabora amb raïm de la varietat autòctona del mateix nom que la firma Torres cultiva exclusivament a la Finca Sant Miquel, ubicada al municipi de Tremp. Com és habitual en les diferents jornades de Vins del Pirineu, els cellers del Pallars participants han ofert un tast dels seus vins en acabar les ponències.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació