16 d'abril de 2024
contingut patrocinat

«La Nova Ruralitat: Dona, Innovació i Tradició», el 20 d’octubre a La Lira de Tremp

La jornada servirà per visibilitzar la contribució que fan les dones a la millora econòmica, empresarial, social i cultural

Redacció 8 d'octubre de 2021 a les 13:23
Cartell de la jornada | Pallars Actiu
Aquest mes d'octubre, en motiu del dia Internacional de la Dona Rural i amb la finalitat de visibilitzar la contribució que fan les dones a la millora econòmica, empresarial, social i cultural en les àrees rurals, des de Pallars Actiu s'ha organitzat conjuntament amb la fundació Pimec i amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pallars Jussà -mitjançant el programa Catalunya emprèn, entre altres- la jornada La Nova Ruralitat: Dona, Innovació i Tradició, pel proper dimecres, 20 d'octubre, a la Lira de Tremp.

El món rural és un gran damnificat en la carrera del progrés i la dicotomia urbà-rural que ha marcat les decisions del segle passat. Una Europa del segle XXI requereix d'una revisió profunda del model.

En aquesta jornada volem ser trencadors i proposar un nou enfoc, innovador, una mirada al món rural des de la perspectiva de la complexitat i el postmodernisme, fent de palanques tractores en “l'esperit emprenedor” i la revisió de l'epistemologia “feminista”. Volem inspirar nous itineraris que parteixen de qüestionar les lògiques binàries (masculí-femení, treball-família, producció-reproducció, racional-emocional, públic-privat, rural-urbà) i de les premisses universalistes que tendeixen a la homogeneïtzació de les experiències.

Un canvi estructural on la DONA, la INNOVACIÓ i la TRADICIÓ troben nous espais per generar canvis.

És per això que presentem un programa intens i diferent on es parlarà i debatrà el canvi global cap a la nova ruralitat a les muntanyes europees, la importància de l'ecofeminisme davant de l'emergència climàtica, les oportunitats que es creen amb el teletreball al Pallars, el talent femení cap a un nou paradigma en la maternitat o d'experiències d'emprenedores pallareses en un ecosistema d'emprenedoria femenina rural d’èxit.

Finalment, s'aportaran experiències d'aliances estratègiques en l'entorn rural com la Red de Mujeres del Medio Rural FADEMUR; un hub d'innovació rural creat des del Conselh Generau d‟Aran; el treball que realitza l'associació de municipis de muntanya esMontañas; i, finalment, el pla 2/15 impuls al món rural del Priorat.

Ara és el moment del canvi i és per això que volem ser un punt d'inspiració, de reflexió, de posada en comú d'experiències d'èxit i de generació de reptes per una agenda de la nova ruralitat. Us convidem a tots/es a ser partícips de la jornada i per això us deixem el link per fer la inscripció.

Inscriu-te!

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació