Dimarts, 23 d'abril de 2024
coronavirus

L'oci nocturn reobrirà aquest divendres amb passaport Covid

La nit de dijous a divendres podran reobrir tots els locals, només per vacunats i persones que hagin passat la malaltia o presentin un test negatiu

Jordi Velert Barcelona | 5 d'octubre de 2021 a les 11:41
Una discoteca catalana, en una imatge d'arxiu | ACN
Tot l'oci nocturn podrà reobrir la nit d'aquest dijous a divendres. Així ho han acordat les patronals del sector i el Govern, segons informa l'agència ACN i ha avançat el programa Aquí Cuní de la Ser. Serà amb ús obligatori de mascareta i per accedir als locals caldrà presentar el passaport Covid, que indica si el client està vacunat, ha passat la malaltia o té un test negatiu. 

El 23 de setembre ja van poder obrir els locals a l'aire lliure, fins a les tres de la matinada, sense necessitat del salconduit sanitari i sense que es permeti ballar. Ara el Govern i la patronal del sector estan reunits per detallar les condicions de la reobertura, segons TV3. Els empresaris volen que es pugui ballar a l'interior dels locals que l'aforament sigui de fins al 80%.

El sector ha estat tancat un centenar de dies des que el Govern en va decretar el tancament a l'estiu per l'explosió de contagis. Des de les patronals reclamen des de fa setmanes la reobertura per contribuir a la reducció dels botellots.

El passaport Covid és una realitat en diversos països d'Europa, però a Espanya ha topat amb reticències dels tribunals quan algunes autonomies l'han imposat. Al setembre el Tribunal Suprem va donar llum verda a Galícia per implantar-lo i aquest aval va obrir la porta que l'apliquessin altres autonomies. A Catalunya caldrà que ho autoritzi el TSJC.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació