Dimarts, 23 d'abril de 2024
1-O

Sort recordarà l'1 d'octubre amb un acte davant del Casal Republicà

La celebració consistirà en un sopar popular i l'actuació del grup de música tradicional 'Corrandes són Corrandes'

Redacció Sort | 30 de setembre de 2021 a les 10:00
Els ciutadans de Sort durant la jornada de l'1-O | Ajuntament de Sort
Amb motiu del quart aniversari de l'1 d'octubre, Sort ha convocat un acte de commemoració per aquest divendres a les 21:30h davant del Casal Republicà, lloc que va ser el col·legi electoral del municipi durant el referèndum d'independència.

La celebració consistirà en un sopar popular, que estarà amenitzat pel grup de música tradicional nascut a Sabadell Corrandes són Corrandes. Per assistir-hi caldrà comprar els tíquets, de 10 euros, que es poden adquirir a la Llibreria Solé o a l'Alma's Cafè de la capital del Pallars Sobirà.

A l'acte, organitzat conjuntament per Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana, el Consell Local per la República, Debat Constituent i l'Ajuntament de Sort, s'hi aplicaran les mesures preventives contra la Covid-19.


L'1-O al Pallars


La jornada del referèndum ha quedat gravada en la memòria de les pallareses i els pallaresos, que aquell dia es van aplegar als col·legis electorals des d'abans de les cinc de la matinada. Els punts de votació més concorreguts va ser els de Tremp, la Pobla de Segur, i evidentment, el de Sort. 

Malgrat que els antidisturbis de la Policia Nacional ni la Guàrdia Civil no van fer acte de presència en cap punt del Pallars, com sí que ho van fer en molts llocs de Catalunya, el dia va estar dominat per la tensió davant d'un possible assalt als col·legis electorals.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació