Dissabte, 20 d'abril de 2024
residus

La deixalleria mòbil del Jussà recull un 90% més de residus durant el 2021

En el seu tercer any de funcionament ha recollit més de 40 tones de material

Redacció Tremp | 15 de setembre de 2021 a les 09:00
Imatge de la deixalleria mòbil | CCPJ
La deixalleria mòbil del Pallars Jussà ha recollit enguany un 90% més de residus que durant el 2020. Tot i les discontinuïtats del servei per la situació actual de la pandèmia, la quantitat de material recollit supera les 40 tones, i tot apunta que anirà en augment, gràcies al major coneixement per part dels usuaris.

La gran acceptació del servei també ha fet que més usuaris hagin sol·licitat la seva presència en diferents nuclis, la qual cosa ha afavorit al mateix temps aquest increment de la recollida. De fet, en un any la deixalleria haurà passat d'una vintena de nuclis de 13 municipis diferents.

Al tractar-se d'una caixa metàl·lica de 30 m3 amb diferents contenidors i compartiments, el seu transport és més fàcil ja que es duu en els mateixos camions que realitzen la recollida de paper i envasos. L'objectiu és facilitar als habitants de nuclis petits la recollida d'aquest tipus de materials que no es poden dipositar en els contenidors de la via pública.

De les 40 tones que porta recollides enguany, cal destacar-ne els 340 litres d'oli de cuina usat, 29 quilos de piles, 28 m3 de roba usada, així com tóners d'impressora, medicaments caducats, bombetes i fluorescents, entre altres materials, molts dels quals haurien acabat al contenidor del rebuig.

Cap a una nova deixalleria mòbil


Segons el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, aquest augment de la demanda i de la recollida ha fet plantejar a l'ens la possibilitat l'adquirir una nova deixalleria mòbil, per tal de destinar-ne una a la zona sud de la comarca i l'altra a la zona nord. Un fet que permetria incrementar la freqüència de les estades als diferents nuclis.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació