16 d'abril de 2024
patrimoni

Gavet dona impuls al Castelló Sobirà de Sant Gervàs amb un acte cultural

Durant l'esdeveniment es va dur a terme una visita guiada al castell i a l'antic poblat

Redacció Gavet de la Conca | 13 de setembre de 2021 a les 11:15
Imatge de l'acte cultural celebrat als peus del castell | Joan Capdevila
Unes 200 persones han participat aquest diumenge en un acte cultural celebrat al Castelló Sobirà de Sant Gervàs. L'esdeviment, organitzat per l'Ajuntament de Gavet de la Conca, tenia l'objectiu d'impulsar i donar a conèixer aquest bé protegit. Així mateix, el consistori vol que aquest espai formi part de les rutes i descobriments turístics del Pallars Jussà i de Catalunya.

Durant l'acte es va realitzar una visita guiada pel Castelló i les restes de l'antic poblat de Sant Miquel, així com una presentació relacionada amb aquest espai patrimonial pallarès, que va anar a càrrec dels membres de l'Ajuntament de Gavet de la Conca i de la doctora en Història Medieval, Marta Sancho, i l'arquitecta Anna Ibarz

Preservar el patrimoni cultural


El consistori ha expressat la seva voluntat de continuar treballant en el projecte de recuperació d'aquest patrimoni, amb l'objectiu de fer-lo visitable. Per una banda, buscant el finançament per consolidar el castell, i per l'altra a través de noves campanyes d'excavacions arqueològiques en el marc de la col·laboració amb la Universitat de Barcelona.

La doctora Marta Sancho va recalcar la importància del jaciment, a més de ressaltar el potencial excepcional de la comarca en patrimoni medieval. Va esmentar la importància dels tres grans conjunts: Castell de Llordà, Castell de Mur i el Castelló Sobirà de Sant Gervàs, entre altres béns culturals. Així mateix, va recordar que la inversió d'aquest jaciment tindrà una repercussió exponencial a la comarca, a més d'un gran potencial per a aquest.


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació