Dimarts, 23 d'abril de 2024
obres

Finalitzen les obres de millora a la carretera d'Hortoneda

En total s'han refet vuit quilòmetres i mig de via amb un cost de prop de mig milió d'euros

Redacció Hortoneda | 9 de setembre de 2021 a les 11:43
Imatge d'un tram de la carretera remodelada | Ajuntament de Conca de Dalt
Les obres per remodelar la carretera d'Hortoneda, al municipi de Conca de Dalt, ja estan en la seva recta final. A falta de polir els darrers detalls, com ara la col·locació de la senyalització horitzontal, els vehicles ja poden circular sense restriccions per la carretera, que durant les dues setmanes que han durat les obres, ha estat tallada des de primera hora del matí fins al vespre.

Els treballs, que han remodelat vuit quilòmetres i mig de via, ha tingut un cost total de prop de mig milió d'euros, que han estat finançats pel departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat gràcies a un conveni signat fa 60 anys amb els veïns d'Hortoneda. Precisament, els veïns del poble han mostrat la seva satisfacció per aquesta remodelació, una obra molt esperada degut al mal estat de la carretera. 

A punt per a la brama del cérvol


La carretera de Claverol a Hortoneda té una gran importància a la zona, ja que és un dels accessos a la Reserva Nacional de Caça de Boumort. De fet, l'alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona, calcula que per accedir a aquest espai natural "set de cada deu vehicles" fan servir aquesta carretera

Els temps, sense dubte, ha anat a favor, ja que el dia 15 de setembre comença la brama del cérvol. Un fet que provocarà que l'accés a la reserva es tanqui al públic, a excepció de les visites programades, així com per als ramaders i els veïns del municipi que hi tinguin terrenys.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació