Dijous, 18 d'abril de 2024
coronavirus

El Govern elimina les restriccions que afecten drets fonamentals

Les limitacions de les reunions i dels actes de culte decauran aquest divendres, però bona part de la resta de mesures continuaran

Bernat Surroca Barcelona | 8 de setembre de 2021 a les 09:00
Imatge de les Festes de Gràcia de Barcelona | Gala Espín
S'acaben les restriccions que afecten drets fonamentals. Serà aquest divendres, quan expiri l'última pròrroga demanada pel Govern. Així ho ha confirmat la portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja. En concret, el proper divendres deixaran d'estar en vigor aquelles mesures que limiten les reunions a un màxim de 10 persones i també els límits d'aforament en actes de culte.

El Procicat ha de definir encara la lletra petita de la propera resolució, que mantindrà bona part de la resta de restriccions, però decauran les que afecten els drets fonamentals i que, per tant, necessitaven l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). 

Plaja ha tornat a fer una crida a la vacunació de la població i ha insistit que hi ha dosis disponibles per a aquelles persones que encara no han rebut la pauta completa. També ha descartat que, ara com ara, hi hagi sobre la taula la idea del passaport Covid. "No aplicarem cap mesura que discrimini", ha deixat clar la portaveu, paraules que entren en contradicció amb les afirmacions de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas a Catalunya Ràdio.

Pel que fa a incentius per vacunar-se, Plaja ha exposat que "s'han de buscar fórmules" perquè la gent que no s'està vacunant ho faci. "Les últimes xifres de vacunació no són bones", ha advertit. Ara com ara, no hi ha res tancat i s'està valorant quina és la millor manera per fer-ho. 

Pel que fa a l'oci nocturn, Plaja ha descartat que ara com ara es pugui reobrir. "La situació de la pandèmia no ho permet", ha reconegut. De tota manera, ha manifestat la comprensió del Govern per la situació que viu el sector, molt castigat per la pandèmia.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació