Dissabte, 20 d'abril de 2024
pesca

Èxit de públic a l'exposició «Els pescadors de muntanya» de la Vall Fosca

El Museu Hidroelèctric de Capdella ha decidit allargar la mostra durant tot el mes de setembre

Redacció La Torre de Capdella | 8 de setembre de 2021 a les 09:40
Unes 2.700 persones han visitat la mostra durant els mesos de juliol i agost | CBP
El Museu Hidroelèctric de Capdella ha decidit prorrogar l'exposició Els pescadors de muntanya durant tot el mes de setembre degut a l'èxit de públic. Entre els mesos de juliol i agost, gairebé 2.700 persones han visitat la mostra, que ofereix un recorregut per la pesca continental als estany del Pirineu al llarg dels segles XIX i XX.

Fotografies com la del príncep de Mónaco pescant a Airoto el 1918, Franco al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici el 1953, o bé les fotos dels àlbums familiars són algunes de les imatges que il·lustren l'exposició. A més, la mostra també vol reflectir totes les arts de pesca que es van usar a les comarques pirinenques i el moment en que aquesta activitat tradicional va passar a ser un esport.

La mostra, que en principi s'havia d'allargar fins el 31 d'agost, és el fruit d'un extens projecte de recerca dels historiadors Eva Perisé, directora del Museu Hidroelèctric, i Joan Casimiro, d'El Pont de Suert. L'exposició està situada en un espai emblemàtic, el taller de la central hidroelèctrica de Capdella, construït l'any 1912, i que encara funciona.
 

L'exposició mostra el pas de la pesca tradicional a la pesca esportiva Foto: CBP


L'exposició és un viatge de dos segles que mostra els diferents sistemes de pesca que es van utilitzar. Perquè tot i que a l'alta muntanya hi havia poques espècies a pescar -la més significativa era la truita- això no va limitar la gran quantitat de sistemes i ormejos que s'empraven: pesca a sarpades, amb forquilla, amb llum, eixecant el riu (assecar el riu), amb bergat o bertrol, amb croca, amb dinamita, amb canya, amb filatons, amb esparver i amb els ròssecs i gran filats als estanys.
 

Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació