Dissabte, 20 d'abril de 2024
parròquia de Valldeflors

Mossèn Emili Villegas, nou rector de Tremp

Substitueix el traspassat Joan Antoni Mateo i prendrà possessió del càrrec el 8 de setembre, festa de la Mare de Déu de Valldeflors

Tomàs Garcia Espot Tremp | 11 d'agost de 2021 a les 12:11
Villegas va acabar els estudis de seminari a Tremp i hi va oficiar la seva primera missa | Mn. Emili Villegas
El Bisbat d’Urgell ha nomenat mossèn Emili Villegas nou rector de la parròquia Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, així com de les parròquies de Sant Martí de Talarn, Santa Anna de Puigverd, Santa Maria de Mur i l’Assumpció d’Eroles, entre d'altres. Villegas ocuparà el lloc de Joan Antoni Mateo, traspassat el passat 4 de juliol a causa d'un accident vascular cerebral. Està previst que Villegas prengui possessió del càrrec el dia 8 de setembre, dia de la Mare de Déu de Valldeflors, festiu a la ciutat.

Villegas, nascut a Andorra la Vella l'any 1986, feia dos anys que ocupava el càrrec de rector de Ribes de Freser i dels pobles veïns, dels quals en destaca el famós santuari de Núria. En declaracions al diari Altaveu, el jove capellà andorrà explica que el seu nomenament "es pot entendre com un ascens", ja que les noves parròquies "són més grans i Tremp és cap de comarca"

El nou rector assumirà també les funcions d'administrador parroquial, càrrec que fins ara ocupava mossèn David Codina de manera transitòria arran de la mort sobtada de Mateo. Així mateix, Villegas també es convertirà en membre del Patronat de la Fundació Sant Hospital-Fundació Fiella de Tremp. 

Estreta relació amb Tremp


Emili Villegas no és algú aliè a la capital del Pallars Jussà. Ell mateix assegura que coneix molt bé la parròquia de Tremp, on va acabar els seus estudis de seminari, va ser ordenat diaca i va oficiar la seva primera missa. En el següent vídeo podeu veure l'ordenació diaconal de mossèn Villegas a la parròquia de Tremp, l'any 2012:


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació