Divendres, 19 de juliol de 2024
Jocs Olímpics

Les diputacions expressen el suport a la candidatura dels Jocs d'Hivern del 2030

Defensen que acollir l'esdeveniment seria "bo per a les comarques pirinenques però també per al conjunt del país"

Redacció Lleida, Catalunya | 27 de juliol de 2021 a les 18:13
Els presidents de les quatre diputacions, aquest dimarts a Lleida | Diputació de Lleida
Les diputacions catalanes han expressat de forma conjunta el suport a la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona per al 2030. "És bo per a les comarques pirinenques però també per al conjunt del país, per la incidència i la imatge que pot donar de Catalunya", ha assenyalat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha posat en valor la "importància" de poder acollir aquest esdeveniment i ha exposat que caldrà veure de quina manera hi poden intervenir i col·laborar les diputacions per fer-ho possible. D'aquesta manera s'han pronunciat els presidents de les quatre diputacions després de la reunió mantinguda aquest dimarts a la Diputació de Lleida.


Els presidents de les quatre diputacions catalanes, Joan Talarn (Lleida), Núria Marín (Barcelona), Noemí Llauradó (Tarragona) i Miquel Noguer (Girona) s'han reunit aquest dimarts a la Diputació de Lleida en el marc de les trobades periòdiques que porten a terme per posar en comú temes que afecten les quatre demarcacions i que s'havien vist aturades arran de la pandèmia de la Covid-19.


Els quatre presidents han mostrat el suport de les diputacions a la precandidatura als Jocs Olímpics 2030 Pirineus-Barcelona, ja que encaixa en els objectius de la promoció dels esports singulars com a segell distintiu del Pirineu i pot esdevenir un punt d'inflexió en la lluita contra el despoblament als municipis de muntanya si l'Estat i la Generalitat sumen a l'aposta esportiva el repte per dotar aquesta zona del país de les infraestructures necessàries per facilitar la mobilitat diària dels seus habitants i afavorir-hi l'arrelament de famílies, segons ha afirmat Joan Talarn.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació