Dijous, 18 d'abril de 2024
tren de la pobla

​La Comissió de Polítiques Digitals i Territori demana al Govern la reforma horària del tren de la Pobla

La proposta del grup socialista vol fer "més viable, operatiu i segur" el servei de la línia ferroviària

Redacció Parlament, Barcelona | 15 de juliol de 2021 a les 07:51
Passatgeres de la línia arribant a la població poblatana | ACN
La Comissió de Polítiques Digitals i Territori ha aprovat demanar al Govern que reformi els horaris de la línia de tren Lleida-la Pobla de Segur. La diputada del PSC per Lleida, l'Alt Pirineu i Aran al Parlament, la trempolina Sílvia Romero, ha afirmat que, d'aquesta manera, es "farà més eficaç i útil un servei que és vital pel territori".

Romero ha valorat així l'aprovació unànime de la proposta de resolució del PSC en la que s'insta a l'executiu català a "implantar una millora dels horaris de la línia", amb la incorporació d'una esmena dels grups d'ERC i Junts per tal que, ha afegit, "s'endegui prèviament un estudi que determini les modificacions horàries necessàries per fer d'aquest servei encara més viable, operatiu i segur".

En aquest sentit, la diputada socialista ha recordat que ja es va fer un estudi en aquesta línia per part de la plataforma Promoció del Transport Públic (PTP), però tot i així, segons assegura, “és bo que s'incideixi per tal de garantir una major eficàcia i increment d'usuaris a la línia, fent que esdevingui un veritable servei públic efectiu i més útil pels viatgers”.

La proposta recorda que “des que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) es va fer càrrec del servei, l'any 2005, s'han incorporat dos trens dièsel Stadler al 2016, fet que va suposar un increment gradual del nombre de passatgers, arribant a més de 250.000 viatgers al 2019”. Actualment, el tram entre Lleida i Balaguer compta amb 10 circulacions per sentit en dies laborals, mentre que el tram complert fins la Pobla de Segur és de només quatre circulacions per sentit, una de les quals “per necessitats de gestió de la línia”, segons ha recordat Romero.

Finalment, la diputada socialista ha apuntat que "aquesta millora no requereix com a condició la construcció d'un hangar i l'intercanviador a Cellers, sinó de voluntat política”, ha assegurat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació