Dissabte, 20 d'abril de 2024
contingut patrocinat

​L’Escola Agrària del Pallars, formació professional del sector agroalimentari de muntanya

L’Escola Agrària del Pallars ofereix el curs ‘Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya’, que començarà el pròxim mes de setembre

Redacció 14 de juliol de 2021 a les 17:33
Pràctiques del procés d’elaboració de melmelades a l’obrador 'És Pallarès' de Tremp | Escola Agrària del Pallars
Formatges, conserves vegetals, patés, iogurts, girelles... Has pensat mai dedicar-te al sector alimentari? Si t’agradaria descobrir el procés d’elaboració de productes artesanals, has de conèixer el curs Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya, una oferta parcial del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, que ofereix l’Escola Agrària del Pallars, un centre escolar públic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya situat a Talarn (Pallars Jussà).   

El sector agroalimentari ofereix grans oportunitats laborals. A la zona de muntanya, durant els últims anys, s'han instal·lat molts productors que es dediquen al sector alimentari i han anat sorgint diversos projectes de nova creació o iniciatives que han donat continuïtat a explotacions agrícoles i ramaderes tradicionals, innovant en l'elaboració de productes propis. 

L'objectiu d’aquest curs de formació professional de l’Escola Agrària del Pallars és poder ajudar als actuals i futurs productors alimentaris en la seva capacitació i potenciar la seva incorporació i continuïtat al sector.
 

Visita tècnica de l’alumnat de l’Escola Agrària del Pallars a la formatgeria artesana Tros de Sort. Foto: Escola Agrària del Pallars


Aprenem practicant, t’hi apuntes?


Els alumnes que cursin aquests estudis aprendran sobre la tecnologia alimentària, l'anàlisi dels aliments, la comercialització en la indústria alimentària, la nutrició i la seguretat alimentària, la preparació i conservació dels productes de muntanya i un llarg etcètera. El curs Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya té una durada d’un curs acadèmic i es realitza en grups molt reduïts d’estudiants, que permet assegurar la qualitat i la personalització de la formació. 

A més a més, es tracta d’una formació molt pràctica, gràcies a les visites tècniques que s’efectuen a empreses agroalimentàries del Pirineu, les classes d’elaboració de productes alimentaris que es realitzen a diversos obradors i les sessions que tenen lloc al laboratori del centre. 

Els alumnes realitzen la Formació en Centres de Treball, unes pràctiques i estades formatives que permeten a l’alumnat conèixer en primera persona el món laboral, obtenir una formació adaptada a un lloc de treball específic i treballar en instal·lacions i amb tecnologies d’un projecte empresarial real.
 

Pràctiques del procés d’elaboració d’embotits a l’obrador de l’empresa Badia Xarcuters de Tremp. Foto: Escola Agrària del Pallars


Tens una idea innovadora o vols treballar al sector alimentari?


El curs de l’Escola Agrària del Pallars té una doble sortida professional: l’alumnat pot treballar en empreses transformadores de productes agroalimentaris (sector carni, lacti i derivats, fruites i hortalisses) o bé, crear una empresa pròpia de transformació agroalimentària. 

Per descomptat, els més inquiets a nivell formatiu, també poden seguir estudiant i finalitzar el cicle formatiu en un segon curs a l’Escola Agrària de l’Empordà o en altres centres públics i privats de Catalunya, la qual cosa els permetrà obtenir la titulació oficial de tècnic superior en Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària.

Si la teva passió és el sector de l’alimentació, no t’ho pensis dues vegades! Tens dubtes? Contacta amb nosaltres al 973650179 o aecapal.daam@gencat.cat i t’ajudarem. Comencem les classes al setembre, t’esperem a l’Escola Agrària del Pallars!

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació