16 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

Junts registra una moció al Senat per impulsar els Jocs d'Hivern del 2030

El text defensa que "és un projecte que permet posar el Pirineu al centre de les decisions estratègiques per a les pròximes dècades"

Redacció Senat, Madrid | 14 de juliol de 2021 a les 10:40
La senadora pirinenca de Junts, Mayte Rivero, durant la seva intervenció | Junts
El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, la senadora pirinenca Mayte Rivero i la senadora per Tarragona Assumpció Castellví, han registrat aquest dimarts una moció que insta al govern espanyol a donar suport a la presentació de la candidatura per als Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030.

D'aquesta manera, afirmen, "es busca posicionar els Pirineus com un tresor natural, cultural, patrimonial i esportiu", així com la "dinamització econòmica del territori i la lluita contra la despoblació de la zona". Els senadors de Junts defensen que aquest "és un projecte que permet posar el Pirineu al centre de les decisions estratègiques per a les pròximes dècades".


A més, recorden que té "la sostenibilitat econòmica i ambiental com a eixos centrals", d'acord amb l'Agenda 20+20 del Comitè Olímpic Internacional (COI). El redactat de la iniciativa recorda que el Govern de la Generalitat de Catalunya "ha estat preparant des del març de 2019 la candidatura per als Jocs Olímpics d'Hivern de 2030 amb l'objectiu de promoure el desenvolupament social i econòmic de les comarques pirinenques i projectar-les internacionalment".

El projecte també busca "replantejar" la relació entre la gran zona metropolitana de Barcelona i el "hinterland" pirinenc, actuant com a "palanca d'acceleració" de projectes que apropin les dos realitats i permetin un equilibri territorial real, "posant en pràctica el diàleg entre territoris i institucions per aprofitar la força de l'esport com a plataforma de canvi i punt de trobada".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació