Divendres, 19 d'abril de 2024
arts escèniques

L'Esbaiola’t torna aquest dijous amb totes les mesures anti-Covid garantides

La 14a edició del festival, que se celebra a Esterri d’Àneu, comptarà fins diumenge amb un total de 23 espectacles

Redacció Esterri d'Àneu | 14 de juliol de 2021 a les 09:59
El festival no s'ha vist afectat per les últimes mesures sanitàries anunciades pel Govern | Esbaiola't
Aquest dijous arrenca la 14ª edició del festival Esbaiola’t amb totes les mesures de seguretat canti-Covid garantides. Després d'haver de cancel·lar l'edició passada a causa de la Covid-19, el festival d'arts escèniques no s'ha vist afectat per les noves mesures anunciades dilluns pel Govern de la Generalitat, atès que ja es complia amb la normativa establerta.

Per tal de garantir una celebració segura per a tothom, l'ús de mascareta serà obligatori en tots els espectacles, a les cues i a les entrades i sortides dels espais. També s'haurà de mantenir la distància de seguretat entre les cadires dels espais, mentre que el públic s'hi haurà de distribuir per grups bombolla. Per altra banda, el 70% dels espais seran a l'aire lliure i tots tindran un aforament limitat, també del 70%.

Així mateix, hi haurà gel hidroalcohòlic per tothom en tots els espais i no es podrà menjar en cap d'ells. Per últim, les entrades i les sortides dels espectacles es duran a terme de manera esglaonada per evitar que es produeixin aglomeracions.

Fins a 23 espectacles en quatre dies


Des del 15 fins al 18 de juliol els assistents al festival podran gaudir d'un programa d'alta qualitat artística, per a totes les edats i per a tots els gustos. 22 companyies es donaran cita a l'Esbaiola't amb 23 propostes d'espectacles: 14 propostes de teatre, cinc de circ, tres de tallers i dos instal·lacions de jocs.

Com a espectacles destacats hi haurà Parasite Circus, de la companyia Tête de Mules. Un espectacle concebut com un acte alliberador que profana el sentit comú i la correcció política, una rialla davant la mort, la malaltia i la por. També sobresurt La Casa del Abuelo, de La Rous Teatre, el millor espectacle a la Fira Internacional de Teatre per Nens i Joves FETEN 09 i Premi FETEN 2011 al Millor Espectacle a la Millor Interpretació Femenina.
 

Cartell de la 14ª edició del festival Esbaiola't Foto: Esbaiola't


L'edició d'enguany compta amb la direcció artística de la companyia La Baldufa, que s'esforça, des de la primera edició, per programar espectacles que transmetin valors en educació i cultura amb l'objectiu de donar al teatre familiar el prestigi que es mereix. L'Ajuntament d'Esterri d'Àneu va decidir apostar per aquesta proposta per tal de donar impuls a la població i a les Valls d'Àneu potenciant el turisme cultural familiar de qualitat.

Per altra banda, a la comarca no hi ha cap teatre ni programació teatral estable. Amb el festival, el municipi també pretenia generar una programació teatral de qualitat encara que fos concentrada en quatre dies. Una programació amb espectacles poc habituals en els circuits dels teatres de la província, de tal manera que el festival sigui un espai de descoberta de propostes artístiques de molta qualitat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació