Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

El Govern fa marxa enrere i tanca l'oci nocturn

Els festivals no es veuran afectats per la mesura que s'implementarà durant 15 dies a l'espera de noves dades

Irene Montagut Barcelona | 6 de juliol de 2021 a les 12:48
Pista de ball d'un bar musical a Sitges | ACN
La Generalitat torna a tancar l'oci nocturn després de l'augment de contagis dels darrers dies, sobretot entre la població més jove. El Govern decideix clausurar tots els locals d'oci nocturn que no siguin en espai obert, una mesura que afecta de manera clara les discoteques. "Només podran obrir les zones que estiguin totalment a l'aire lliure", ha dit la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. Serà un tancament que durarà 15 dies i s'aplicarà a partir del divendres 9 de juliol. La mesura, però, no afecta els festivals programats per aquests dies, com el Talarn Music Experience. 

Aquest ha estat el resultat de la reunió d'urgència que ha convocat Salut amb la patronal del sector aquest migdia. La patronal estava convençuda que la reunió era per implementar els tests d'antígens per accedir a les discoteques, com ja fa dies que reclamen, però amb aquesta última hora el sector denuncia "l'estocada final" dels establiments i ho descriu com "una sentència de mort". 

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va anunciar aquest dilluns que ja s'estaven planejant noves restriccions "quirúrgiques" i "concretes" i que volen treballar "amb els sectors afectats". Si es produeixen més canvis en les mesures, doncs, el Procicat els confirmarà durant aquesta setmana.

Els hospitals catalans ja han començat a notar aquest dimarts els efectes de la nova onada de contagis per Covid. En les últimes 24 hores els pacients ingressats a planta han augmentat en 31 i ja són 575. Pel que fa als crítics, n'hi ha dotze més i ja són un total de 133. A més, s'han declarat tres morts durant les últimes 24 hores i el total des de l'inici de la pandèmia és de 22.274. 

Els casos entre els joves, disparats


La positivitat entre els joves segueix a l'alça. Mentre aquest dilluns es confirmava que un de cada cent joves s'havia contagiat durant els últims set dies, el BIOCOMSC preveu que un de cada 40 joves acabarà contagiant-se de la Covid simultàniament. El grup de la UPC ha constatat també una pujada forta de casos entre persones de 30 a 50 anys, que s'apropa a màxims registrats, i "significativa" entre 50 i 70.

Els experts analistes de la UPC apunten que tenint en compte l'alta positivització, molts casos no s'acaben trobant i ha afegit que els reals totals acostumen a ser tres vegades els que es troben amb tests ràpids simptomàtics.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació