Divendres, 19 d'abril de 2024
Raiers

La Pobla de Segur es prepara per a la 43ª edició de la Diada dels Raiers

Enguany baixaran tres rais després que l'any passat només va poder fer-ho un a causa de la Covid-19

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 1 de juliol de 2021 a les 11:15
Els raiers de la Pobla a punt d’iniciar el descens en una edició anterior de la Diada | ACN
La Pobla de Segur comença a escalfar motors per a la 43ª edició de la Diada dels Raiers. Una festivitat molt esperada al poble, i que començarà aquest divendres amb la tradicional tallada del pi a la plaça de la Pedrera. Al dia següent, a les 6h del matí, serà el torn per als corredors, que podran participar en una nova entrega de la cursa de l'Espardenyada, mentre que els més menuts tindran l'Espardexics, a les 10h a la plaça de l'Ajuntament.

Una hora més tard, els més curiosos es podran acostar a la presa de Llania per veure el procés de muntatge dels rais. I a la tarda també hi haurà lloc per a l'humor, de la mà del personatge Quimet Raier, interpretat per Agustí Paüls, que a partir de les 19h recorrerà els carrers del poble amb el seu espectacle. Com a prèvia final abans del gran dia, a les 23h de la nit hi haurà un castell de focs artificials.

Diumenge, la baixada dels rais pel Noguera Pallaresa començarà a les 11h del matí. Enguany, en baixaran tres, després que en l'edició passada, marcada per la Covid-19, només va poder fer-ho un, menat pels raiers més joves. Com a novetat destacada, també hi haurà raieres sobre les embarcacions, tal com ha explicat a Pallars Digital la presidenta de l'Associació Cultural Raiers Noguera Pallaresa, Paula Dalmau. Un cop arribats al Pont de Claverol, cap a les 13:30h, hi haurà arròs per endur al Vernedot.

Tots els actes de la Diada dels Raiers es podran seguir en directe, en especial la baixa dels rais, que comptarà amb un programa especial que es retransmerà pel canal de Youtube de l'Associació Cultural Raiers Noguera Pallaresa, i que gaudirà d'un ampli desplegament tècnic i audiovisual.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Som Raiers (@elsraiers)

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació