Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

Els joves de 16 a 29 ja poden demanar hora per vacunar-se

El Departament de Salut vacunarà tota la franja en bloc davant l'augment de casos dels últims dies

Albert Vilanova Barcelona, Catalunya | 30 de juny de 2021 a les 13:15
Una noia rep la vacuna | Salut
Salut ja ha obert la vacunació a la població d'entre 16 i 29 anys. En una roda de premsa, el conseller Josep Maria Argimon ha anunciat la mesura per combatre el repunt de casos en aquesta franja. Tota la població adulta ja pot, per tant, demanar hora per vacunar-se a la pàgina web de Salut.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja va assenyalar que el grup de joves "és molt homogeni" i "gairebé no hi ha casos d'UCI". Així, apuntava que "possiblement el més lògic és obrir-lo d'una manera única".

D'aquesta manera, s'eliminen definitivament les franges d'edat per tal d'immunitzar més ràpid els joves. El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, també havia demanat la modificació del sistema.

El Departament de Salut ha declarat 3.410 nous casos de Covid-19 confirmats per PCR o antígens en les darreres 24 hores. L'índex de positivitat és del 6,19% i la mitjana d'edat dels contagiats és de 28,71 anys, la més baixa des de l'inici de la pandèmia. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha apuntat que, amb dades consolidades, estimen que hi haurà 5.000 positius només de dimarts.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació