Dissabte, 20 d'abril de 2024
vegueries

ERC de l’Alt Pirineu i Aran reivindica el desplegament de la vegueria

L’acte ha comptat amb la cloenda de Marta Vilalta, secretària general adjunta dels republicans, que s’ha compromès a consolidar el desplegament territorial

Redacció 21 de juny de 2021 a les 10:17
Imatge del congrés celebrat aquest dissabte a Oliana | ERC
Oliana (l’Alt Urgell) ha acollit aquest passat dissabte el congrés regional anual de la militància d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de l’Alt Pirineu i Aran. Aquest és el primer acte presencial que la regional del partit fa d’ençà que va començar la pandèmia, i segons han apuntat des del propi partit, ha tingut una molt bona acollida.

El president de la regional, el pallarès Josep Castells, ha realitzat una valoració del darrer any, on ha destacat la feina feta i el compromís ferm en un projecte comú. Els assistents també han aprovat l’estat econòmic de la federació i han conegut el principals reptes de present i futur de la mà de la secretària general, Marian Lamolla.

A més, s’ha presentat i aprovat per unanimitat la Declaració d’Oliana sota el lema, L’Alt Pirineu i Aran és vida. Equilibrem el país, on es demana que els departaments de la Generalitat incorporin en el seu organigrama els serveis territorials a l’Alt Pirineu i Aran i que la seva implantació es faci efectiva el més aviat possible.

Per altra banda, s’ha reivindicat que calen estructures a nivell veguerial, alhora que s’ha d’estructurar l’acció concertada del món municipal, l’autoorganització en clau pirinenca del sector empresarial i associatiu i la potenciació dels mitjans de comunicació de proximitat, entre d’altres.

La jornada ha acabat amb l'entrega d’una placa honorífica a Jaume Bertran, militant històric de la Seu d’Urgell. Com a cloenda del congrés, la secretaria general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha afirmat que s’està treballant per desplegar i consolidar els serveis territorials a l’Alt Pirineu i Aran.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació