Divendres, 19 d'abril de 2024
agricultura social

Alba Jussà inicia un micromecenatge per finançar un hivernacle pel projecte «Llavors d’Oportunitats»

L’objectiu és millorar el cultiu del planter i protegir del fred aquelles varietats més delicades

Redacció 16 de juny de 2021 a les 11:01
Participants del projecte 'Llavors d’Oportunitats' treballant a l’hort | Alba Jussà
Alba Jussà ha iniciat una crida a través de la plataforma de crowdfunding Migranodearena per recollir fons per comprar un hivernacle que els permeti millorar el cultiu del planter del projecte d’agricultura social Llavors d’Oportunitats i protegir del fred aquelles varietats més delicades. Per fer-ho possible, necessiten recollir un mínim 2.000 euros per, després, poder rebre el premi de 1.500 euros addicionals per part de la plataforma per acabar de finançar el projecte.

Llavors d’Oportunitats és una activitat terapèutica i laboral per a persones amb dificultats d'accés al treball a través de la recuperació de varietats locals d'hortalisses del Pallars Jussà. Aquest any han posat a la venda les quatre primeres varietats. El projecte ha estat un dels 12 seleccionats a la convocatòria #Treinta200Mil 2021 del portal Migranodearena. 

Actualment el projecte dona feina a dos joves, la Marta i el Mohamed, i hi participen 20 persones amb discapacitat o trastorn mental, que exerceixen de guardians. I el Fermin, protagonista d’aquesta campanya, n’és un d’ells. L’horticultura els connecta amb la natura i al mateix temps els facilita espais per compartir experiències entre veïns i veïnes dels horts, i sobretot, amb els padrins i padrines que han guardat les llavors fins ara.

Tant les persones que hi treballen com les que hi participen a nivell terapèutic s’ocupen de fer el planter, el conreu de l’hort, la recollida i l’assecat de les llavors, i la preparació de les bossetes per ser comercialitzades. Aquestes tasques els ajuden a millorar les seves capacitats, la seva autoestima i, en definitiva, la seva qualitat de vida. Actualment el Banc de Llavors d’Alba Jussà compta amb 50 llavors recuperades. 
 

El Fermin és un dels guardians de l’hort d’Alba Jussà. Foto: Alba Jussà

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació