Dimecres, 24 d'abril de 2024
Nova legislatura

Aquests són els nous delegats territorials del Govern

El regidor d’Oliana i coordinador de Junts a la vegueria del Pirineu, Ricard Pérez, ha estat nomenat delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran

Oriol March Palau de la Generalitat, Barcelona | 16 de juny de 2021 a les 09:17
Reunió del Govern del 15 de juny del 2021 | Govern
Els nomenaments continuen protagonitzant bona part de l'activitat ordinària del nou Govern. En la cita d'aquest dimarts, el departament de Vicepresidència hi ha portat tots els noms dels delegats territorials de l'executiu, que es renoven respecte l'anterior legislatura.

Entre altres canvis, Bernat Solé, exconseller d'Acció Exterior, assumeix la plaça a Lleida, mentre que Toni Morral, exdiputat de Junts i exsecretari general de la Crida, farà el mateix a Barcelona. A l’Alt Pirineu i Aran, com ja vam avançar, serà el regidor d'Oliana (l'Alt Urgell) i coordinador de Junts a la vegueria del Pirineu, Ricard Pérez, qui s’ocupi de la delegació, substituint l’alcaldessa d’Isona i Conca Dellà, Rosa Amorós. A continuació, la llista completa dels designats.

Antoni Morral (Barcelona)


Morral (Cerdanyola del Vallès, 1957) va ser alcalde de la localitat on va néixer representant les sigles d'ICV, tot i que en els últims anys ha fet un gir cap a l'independentisme. És dirigent molt proper a Jordi Sànchez, secretari general de Junts, a qui ha visitat setmanalment durant molt de temps a Lledoners. Va ser diputat en l'anterior legislatura i Sànchez el va escollir com a secretari general de la Crida.

Teresa Pallarès (Tarragona)


Diputada de Junts, el seu nom de Pallarès (Marçà, 1964) va sonar com a possible consellera del nou Govern. Finalment s'hi integrarà des d'aquesta plaça. Entre el 2008 i el 2011 va ser sotsdelegada del govern espanyol a Tarragona i va militar al PSC fins el 2012. Ja es va integrar a les llistes de Junts el 2017, quan va ser escollida diputada.

Ricard Pérez (Alt Pirineu i Aran)


Pérez (Oliana, 1975), de Junts, ha estat regidor de l'Ajuntament del municipi des del 2011. També va ser tinent d'alcalde del consistori i conseller comarcal a l'Alt Urgell.


Rosa Vestit (Catalunya Central)


Vestit (Sant Quirze de Besora, 1969), de Junts, va ser alcaldessa del municipi i en la legislatura anterior va ser directora general d'administració local de la Generalitat.

Laia Cañigueral (Girona)


Cañigueral (Cassà de la Selva, 1981), d'ERC, va ser diputada al Congrés en dues etapes. Ha treballat en l’àmbit de la inclusió social i de la igualtat a l'Institut Català de les Dones, l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció i a l'Agència Catalana de la Joventut.

David Alquézar (Penedès)


Alquézar, d'ERC, està vinculat als republicans des del 2002 i actualment exercia d'enginyer. També era vicepresident primer de promoció econòmica i cap del grup d'ERC al consell comarcal de l'Anoia.

Albert Salvadó (Terres de l'Ebre)


Salvadó (Amposta, 1969), té una llarga trajectòria com a militant d'ERC a les Terres de l'Ebre. Va ser cap de gabinet de Lluís Salvadó entre els anys 2006 i 2010. Des del mes d'agost de 2019 dirigeix l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre.

Bernat Solé (Lleida)


Solé (Agramunt, 1975), d'ERC, va ser conseller d'Acció Exterior en l'anterior legislatura. S'hi va incorporar després del seu pas com a diputat i alcalde del municipi on va néixer. Va ser inhabilitat pel TSJC pel seu paper en l'1-O i està pendent del recurs. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació