16 d'abril de 2024
inspeccions

Inspeccions dels Mossos al barranc de l'Infern per garantir la seguretat de les activitats a la natura

El cos policial ha iniciat aquest cap de setmana el control de les activitats organitzades al medi natural, amb l’objectiu de garantir el compliment de la normativa

Redacció 15 de juny de 2021 a les 10:40
Inspecció dels Mossos, aquest cap de setmana, al barranc de l'Infern | Mossos
La Unitat d'Intervenció de Muntanya dels Mossos d'Esquadra ha iniciat aquest cap de setmana, i per tercer any, les inspeccions d'activitats organitzades al medi natural, amb l’objectiu de garantir la seguretat de les persones i el compliment de la normativa. Durant el cap de setmana s'han fet controls a nou grups que feien activitats de muntanya a través de nou empreses i en un primer moment no s'hi ha detectat cap irregularitat.

De totes aquestes inspeccions, tres es van fer dissabte al Pallars. Concretament, es van controlar tres grups que havien contractat activitats a tres empreses al barranc de l’Infern, al Pallars Sobirà. Les altres es van fer diumenge a cinc grups de cinc empreses a la Via Ferrata de la Cala del Molí, al Baix Empordà, i una última a un grup d'una altra empresa a la Via Ferrata coneguda com a Teletubbies, a la Noguera.

La campanya d'inspeccions d'empreses fisicoesportives al medi natural es duu a terme en coordinació amb el Consell Català de l'Esport per tal de garantir la seguretat de les persones que fan activitats fisicoesportives guiades al medi natural. Entre altres, revisen la documentació de l'empresa, com ara que tinguin les assegurances necessàries per dur a terme l’activitat, o que els monitors tinguin la titulació requerida, així com el material que porten o el nombre de clients per grup. 

Aquestes inspeccions se centren en vies ferrades o barrancs i es fan in situ quan localitzen un grup que està fent una activitat guiada. En cas que falti alguna documentació que en aquell moment els responsables de l'activitat no duen a sobre, es dona un termini a les empreses per aportar-la. Si es detecta qualsevol irregularitat es posa en coneixement del Consell Català de l'Esport que, amb tota la informació, és el responsable d'iniciar, si ho considera oportú, un expedient informatiu o sancionador.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació