Divendres, 19 d'abril de 2024
violència de gènere

El Pallars Sobirà s'omple d'art per sensibilitzar sobre les violències de gènere

S’han seleccionat vuit propostes d’artistes pirinencs que es podran veure als diferents municipis de la comarca amb gran diversitat de disciplines artístiques

Redacció 25 de maig de 2021 a les 11:24
Imatge promocional de la campanya | OJPS
El Pallars Sobirà s’omple d’art del 22 de maig al 30 de juny per sensibilitzar la ciutadania sobre les violències de gènere. Així, s’han seleccionat vuit propostes d’artistes de l’Alt Pirineu que es podran veure als diferents municipis de la comarca amb gran diversitat de disciplines artístiques, com música, teatre, circ, dansa, arts visuals, poesia o escultura. 

Es tracta d’un projecte impulsat pels ajuntaments de la comarca i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Pallars Sobirà gràcies al pressupost provinent dels fons del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Aquest és el tercer any que es realitza a la comarca la campanya comunitària Només Sí és Sí. Respecta’m, amb l’objectiu de prevenir les violències sexuals, que inclou accions de formació i de sensibilització. Aquestes accions s’emmarquen dins un projecte més ambiciós centrat en la prevenció i atenció de les violències de gènere. 

La proposta d’aquest any té per objectiu sensibilitzar des de l’art sobre les violències que pateixen les dones, sovint invisibilitzades, però també és una manera de donar suport i recolzament als i les artistes de les comarques pirinenques i reafirmar que la cultura és un bé essencial.

La primera obra és Ataràxia, de la Companyia Ntlades, que es va representar el passat dissabte a Ribera de Cardós. La seguiran les obres ReSanàncies (Companyia ReSanàncies), BioLentes (Ivet Eroles i Noemí Busquets), Purga’t (Col·lectiu ArtèriA), El meu cos té preu, la meva vida no té valor (Ariadna Solanes), Violències de gènere. Guerra Civil i postguerra al Pallars Sobirà (Col·lectiu Lera) i Ximpanzé (Companyia Inevitables).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació