Dimecres, 24 d'abril de 2024
emergències

Sàmper avala crear una Regió d'Emergències al Pirineu: «Em sembla del tot oportú»​

El conseller d'Interior comparteix la necessitat de crear aquesta infraestructura al Pirineu per poder actuar-hi més ràpid davant qualsevol emergència

Redacció 4 de maig de 2021 a les 10:32
Miquel Sàmper, aquest dilluns, al parc de Bombers de Lleida | ACN
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, comparteix la proposta dels Bombers de crear una regió d'emergències al Pirineu per poder “destensionar" la feina de la Regió d'Emergències de Lleida i per poder donar una resposta més ràpida a qualsevol emergència que tingui lloc en aquest territori. "Em sembla del tot oportú", ha dit en una visita a Lleida.

Sàmper ha dit que el Pirineu té particularitats pròpies que la fan mereixedora d’aquesta infraestructura. No obstant, recorda que per fer realitat aquesta petició cal dotació econòmica i, per tant, és necessari que es formi un nou govern i s'aprovin els pressupostos. El conseller ha fet aquestes declaracions en una visita institucional a Balaguer i Lleida, acompanyat del delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré. 

Fa dos anys, el Consell Comarcal del Pallars Jussà va oferir al llavors conseller d’Interior, Miquel Buch, la possibilitat d’acollir la nova Regió d’Emergències del Pirineu. Buch va recollir la petició i va assegurar que es valoraria la demanda i que s’atendria a criteris “professionals, operatius i tècnics” i no pas “polítics”. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació