Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

El brot de coronavirus a la perruqueria de la Pobla de Segur afecta 23 persones

L’alcalde, Marc Baró, es mostra preocupat i obre la porta a un cribratge massiu a la població

Redacció 21 d'abril de 2021 a les 13:33
Façana de l'Ajuntament de la Pobla de Segur | Ajuntament de la Pobla de Segur
La Pobla de Segur pateix un brot de Covid-19. Els contagis han anat a l'alça des del passat 5 d'abril després de detectar-se un cas en una perruqueria del poble, que ha acabat amb un total de 23 positius. L’ajuntament ha publicat aquest dimarts un ban i l'alcalde, Marc Baró, explica que el Departament de Salut es va posar en contacte amb els responsables de l’establiment per fer la traçabilitat un cop sabut el primer cas. 


En declaracions a Pallars Digital, Baró assegura, però, que els responsables de la perruqueria no van voler donar la llista completa de noms, per la qual cosa ha estat des del consistori que s'ha fet una crida per demanar a totes les persones que van anar a l'establiment entre el 5 i el 14 d'abril a fer-se un test ràpid d’antígens per “veure quina és l’afectació i tallar així les cadenes de transmissió”. La publicació d’aquest ban ha generat força malestar entre una part de la població.

 

🔴 BAN | Salut Pública comunica un brot de COVID-19 a la perruqueria Dechinguillon, del 5 al 14 d'abril. ❗️Totes les...

Publicada por Ajuntament de la Pobla de Segur en Martes, 20 de abril de 2021

A través d’un segon comunicat publicat aquest dimecres al migdia, el consistori ha volgut exposar el seu posicionament sobre la situació viscuda a la població i recorda que qualsevol contacte d’un positiu té el dret a ser informat i que, per tant, qualsevol persona que resulta ser positiva de coronavirus té el deure de comunicar quins són els seus contactes estrets quan se li requereixi.
 
L'alcalde s'ha mostrat preocupat pel possible augment de casos en els propers dies i ha obert la porta a fer un cribratge massiu a la població, en el cas que fos necessari. El risc de rebrot a la Pobla de Segur és actualment molt alt, de 1.828,27, segons les dades del Departament de Salut.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació